Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton využil pole a zvíťazil v Maďarsku

Sunday, 29. 07. 2018 - 18:18, Ľuboš Kašický   

Hamilton využil pole a zvíťazil v Maďarsku

Hungaroring poslal formulu jeden na mesačné letné prázdniny. Najpokojnejšie bude dovolenkovať Hamilton a Mercedes.

Dlho to dnes vyzeralo na nudné preteky. Rozpálený Hungaroring uspával divákov pod slnečníkmi aj pri obrazovkách. Poradie sa nemenilo a prekvapením bolo iba predčasné odstúpenie Max Verstappena, ktorého motor dostal „úpal" už v piatom kole.

me10-17.jpg

Hamilton s Bottasom si po štarte udržali svoje pozície a kontrolovali červené dvojičky s čiernymi páskami za Marchionneho. Nádej na zdramatizovanie pretekov nám dávala akurát rozličná voľba pneumatík na štarte. Hamilton, Bottas a Räikkonen štartovali na ultrasoftoch a Vettel s Ricciardom na softoch. Lenže ani kalkulácie s pneumatikami nič nezmenila.

me13-6.jpg

Po zastávkach na výmenu pneumatík Bottas robil tlmič medzi Hamiltonom a Vettelom. Hamilton mal o desať kôl čerstvejšie pneumatiky a snažil sa vyjazdiť náskok pre prípadnú druhú zastávku, čo sa mu aj podarilo, keďže Nemec svoje ultrasofty musel v závere šetriť viacej.

fe02-37.jpg

Vzrušenia sme sa konečne dočkali až v úplnom závere. Päť kôl pred koncom už Bottas ledva udržal auto na svojich dožívajúcich pneumatikách a to bol signál na útok pre Ferrari. V 65.kole Vettel zaútočil z vnútornej strany prvej zákruty a hneď v nasledujúcej zákrute a sa brániaci sa Bottas už nedokázal udržať na trati a vrazil do Nemca. Fín predným krídlom strihol o Vettelovu zadnú pneumatiku a fanúšikovia Ferrari stŕpli. Nemec však zakrátko hlásil, že koleso to vydržalo a pokračoval na druhom mieste. Na tretie sa posunul Räikkonen a Bottas už iba statočne kríval a vyzeral cieľovú vlajku, ktorá by skončila jeho utrpenie.

r04-5.jpg

Tri kolá pred koncom sa však prakticky rovnaká situácia zopakovala aj pri útoku Ricciarda. Austrálčan tiež zaútočil v prvej zákrute a skončilo to podobne. Nič vážnejšie sa však monopostom nestalo a obaja pokračovali. Utrpenie mladého Fína sa však týmto neskončilo. Odhodlaný Ricciardo zaútočil ešte raz na rovnakom mieste v nájazde do posledného kola. A teraz už úspešne.

r03-3.jpg

Bottas teda došiel piaty. Po pretekoch sedeli komisári a rozhodli sa Fína potrestať desiatimi trestnými sekundami, ktoré pripočítali k cieľovému času. To však na poradí už nič nezmenilo. Krásne šieste miesto tak doviezol Pierre Gasly pre Toro Rosso a radoval sa aj dnešný narodeninový oslávenec Alonso (37 rokov), ktorý došiel ôsmy.

res-race-final-2.jpg

Víťazstvo Hamiltona znamená upevnenie si líderskej pozície v šampionáte, no a dvojité pódium udržalo v Pohári konštruktérov Ferrari na dostrel desiatich bodov za Mercedesom. F1 teraz odchádza na prázdniny (teda aspoň piloti a časť personálu), aby si dali znova zraz o mesiac na belgickej klasike v Spa-Francorchamps.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri