Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton: Ferrari pre nás nie je hrozba

Saturday, 29. 10. 2016 - 07:14, Ľuboš Kašický   

Hamilton: Ferrari pre nás nie je hrozba

V druhom mexickom meranom tréningu bolo Ferrari rýchlejšie o štyri tisíciny sekundy! Náhoda?

Samozrejme, že piatkové časy z voľných tréningov berieme vždy s rezervou. Každopádne je zaujímavé, že po katastrofálnom víkende na texaskom Austine sa Ferrari úspešne snaží napraviť reputáciu v Mexiku.

p3-5.jpg

Hamilton (mercedes) zajazdil najlepší čas v dopoludňajšom úvodnom tréningu, keď sa tímy prvýkrát zžívali s aktuálnymi podmienkami v Mexico City. Nico Rosberg čas vôbec nesledoval a plnil si len svoje zvyčajné piatkové úlohy. Naopak v tíme Ferrari asi dostali v plastových fľašiach živú vodu a Vettel s Räikkonenom naháňali Hamiltona. Nemec bol v závere pomalší iba o 0,079 sekundy.

p5-4.jpg

Naháňačka za Angličanovým časom pokračovala aj popoludní. Pod minútu dvadsať sekúnd sa dostali iba Hamilton a Vettel, keď práve Nemec bol vo výsledku nakoniec o 0,004 sekundy rýchlejší. „Vyzerá to, že majú rýchlosť," priznávala Hamilton, no jedným dychom dodával: „Nie sú však rýchli ako my a zajtra to bude vyzerať úplne inak."

p6-4.jpg

Na aroganciu Hamiltona si už pomaly začíname zvykať. Či má však naozaj pravdu, ukáže sobotňajšia kvalifikácia. Faktom je, že v úvodnom tréningu jazdili mercedesy na tvrdších medium a ferrari skôr na softoch. Popoludní si piloti oboch tímov obuli najmäkšie supersofty a práve na tých sa Vettelovi podarilo byť o chlp rýchlejší.

p2-4.jpg

K trati nesmieme zabudnúť povedať, že je to najvyššie položený okruh v celom kalendári F1. je vo výške cca 2200 metrov nad morom a to znamená aj iné podmienky. Je chladnejšie, redší vzduch a v závere prvého tréningu aj mierne spŕchlo.

w31i7104.jpg

Inak sme na trati veľa vzrušenia nemali. Okrem niekoľkých výjazdov mimo trať, či hodín bola azda najpodstatnejšia príhoda Felipe Nasra z tímu Sauber, ktorý úlomkami svojho predného krídla zasypal v prvom tréningu trať a sekcia musela byť zastavená na šesť minút, kým sa trať podarilo vyčistiť.

fp2-res-1.jpg

Americký tím Haas testoval nové brzdy od nového brazílskeho dodávateľa a veľa tímov si vyskúšalo „hallo systém" ochrany kokpitu, ktorý má v budúcnosti chrániť hlavu pilotov.

p-time.jpg

To podstatné sa začne diať až v sobotu večer nášho času, keď o 20.00 CET (13.00 miestneho času) odštartuje kvalifikácia. V noci si potom nezabudnime prestaviť hodinku, aby sme stihli aj štart nedeľňajších pretekov, ktoré sa po zmene čase u nás pôjdu tiež o 20.00 CET.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri