Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Melbourne stále najrýchlejší Mercedes

Friday, 24. 03. 2017 - 07:38, Ľuboš Kašický   

V Melbourne stále najrýchlejší Mercedes

V úvodných meraných tréningoch Hamilton rýchlejší približne o dve sekundy, ako vlani v kvalifikácii! Kam potlačia časy zajtra?

V Melbourne začali úvodné tréningy bez prekvapení. Najrýchlejšie sa zdajú mercedesy, ktorých sa snažia držať monoposty ferrari a redbull. Od výsledkov voľných tréningov prvého dňa však veľa čakať nemôžeme. Potvrdili nám síce silu „strieborných", no stále nie je jasné, ako ďaleko je naozaj konkurencia. Mercedesy obuli dopoludnia ako jediné najmäkšie pneumatiky a porovnávanie bolo nemožné. Popoludní sa situácia zmenila.

merc2.jpg

Na ultrasoftoch sa všetci zrýchlili, no rozdiel asi štyroch sekúnd medzi prvým a posledným pilotom je stále obrovský a málo vypovedateľný. Lewis Hamilton posunul svoj čas na úroveň 1:23,62s, čo je asi o dve sekundy rýchlejší čas, ako mal vlani v kvalifikácii. Nezdá sa však, že by sa namáhal a rezervy sú tam ešte veľké.

mer1.jpg

Nováčik v majstrovskom tíme, Valtteri Bottas, zaostal za skúsenejším kolegom o pol sekundy, rovnako, ako najlepšie ferrari pilotované Sebastianom Vettelom. Do sekundy sa vtesnal aj Räikkonen na druhom ferrari. Redbully sa veľmi nesnažili, no stále sú na piatom a šiestom mieste, v tesnom závese za Ferrari.

fe1-2.jpg

Popoludní sme mali dve žlté fázy a raz nám tréning dokonca prerušili asi na desať minút, keď ešte v prvej polhodine havaroval v poslednej zákrute Palmer s renaultom. „Ustrelilo mi zadok a už som sa iba viezol," skonštatoval Angličan, ktorý vystúpil z monopostu nezranený.

fe2-6.jpg

Krátko po reštarte zostal v desiatej zákrute pre poruchu stáť williams Felie Massu, čo znamenalo prvú žltú fázu. O tú druhú sa postaral päť minút pred koncom piatkového programu Marcus Ericsson, ktorý vyletel so svojim sauberom mimo trať v šiestej zákrute. Mimochodom drobných prekročení limitov a vírenia prachu sme videli viac (napr. Grosjean, Kvyat, Ricciardo, Räikkonen i Verstappen), no všetko sa to zaobišlo bez problémov. Akurát bolo potrebné vyčistiť auto a skontrolovať funkčnosť.

fp2-1.jpg

„Piatok otvoril Pandorinu skrínku," smial sa Toto Wolff (Mercedes). „Mali sme veľa práce, no zvládli sme to. Valtteri ukázal, že zapadol do tímu a je dobrou náhradou za úradujúceho majstra sveta. Lewis mal dobrý deň a potvrdil to, čo ukazoval na testoch v Barcelone."

rb3.jpg

Podľa toho to teda vyzerá, že Mercedes si verí, no aj tak by sa nám mohla zajtrajšia kvalifikácia postarať o prekvapenie. Austrálska trať nie je síce najlepšia na hodnotenie skutočného rozloženia sily, no každopádne nám veľa naznačí. Takže nezabudnite. Kvalifikácia sa ide zajtra ráno o 07.00 nášho času a my ju môžeme sledovať na kanáloch Sport1 alebo RTL (tí šikovnejší aj na Sky Sports F1).

fp1-res-2.jpg

fp2-res-3.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri