Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

GT-čka si zamilovali Slovakia Ring

Thursday, 18. 07. 2013 - 10:27, Martin Trenkler   

GT-čka si zamilovali Slovakia Ring

Minulý rok mali slovenskí diváci možnosť vidieť prestížne preteky FIA GT1 až dvakrát. Po júnovom úspechu a následnom zrušení podujatí v Číne a Južnej Kórei oslovil organizátor Stéphane Ratel Organisation (SRO) s dôverou Slovakia Ring. Tak sa podujatie na Slovensku konalo dvakrát. Počas júnových a augustových horúcich dní zažilo spolu 40 000 divákov napínavé preteky, okorenené akciou, ale aj nehodami na trati. Ak ste ich vtedy nevideli na vlastné oči, máte ďalšiu šancu už 17. a 18. augusta. 

Tibor Szabosi;co8c3917-4.jpg

Trať na okruhu Slovakia Ring si získala priazeň pretekárov minuloročnej série Majstrovstiev sveta FIA GT1. Nemecký šľachtic a jazdec tímu Reiter Engineering (Lamborghini) Albert Prinz von Thurn und Taxis opísal trať ako „skutočne nádhernú, veľmi rytmickú s rýchlymi zákrutami, ktorá si vyžaduje od jazdca presnosť. Na rozdiel od plochých okruhov je Slovakia Ring špecifický zaujímavými prevýšeniami, ktoré trať krásne okoreňujú." Preteky mu žiaľ vtedy nevyšli - nehoda ukončila jeho sobotňajšiu kvalifikačnú jazdu a pomalý defekt nedeľňajšie preteky. Smola sa nalepila aj na hokejistu Ľubomíra Višňovského, ktorý počas sprievodných augustových pretekov slovenského šampionátu rozbil svoje Ferrari.

Tibor Szabosi;67c4390-1.jpg

V roku 2012 videli slovenskí fanúšikovia triumfovať tím Vita4One Racing (BMW) s holandským jazdcom Yelmerom Buurmanom a Nemcom Michaelom Bartelsom hneď dvakrát - počas júnového aj augustového podujatia. Okruh Slovakia Ring zatiaľ nepriniesol šťastie aktuálne nášmu najúspešnejšiemu okruhovému jazdcovi Štefanovi Rosinovi. V auguste má šancu smolu prelomiť a vy môžete byť pri tom. Pred domácimi divákmi nastúpi s puncom víťaza tohtoročných pretekov v Zolderi.

Medzinárodné preteky FIA GT Series prichádzajú na Slovakia Ring opäť v auguste aj so zvučnými menami - legendou rally Sébastienom Loebom, Stéphanom Ortellim, Štefanom Rosinom a zdá sa, že k slovu sa dostanú aj bývalí jazdci F1 - Karun Chandhok a Ricardo Zonta. Príďte 17. a 18. augusta na podujatie MATADOR GT RACING WEEKEND a zažijete preteky silných áut, známych mien a svet krásnych žien.

Lístky na podujatie FIA GT Series sú už v predaji. Zakúpiť si ich môžete prostredníctvom siete ticketportal.sk, alebo priamo v areáli Slovakia Ring počas podujatia.

Tibor Szabosi;co8c4283-7.jpg

Tibor Szabosi;67c4510-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri