Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

GSMP štartuje už tento víkend v Korczynej

Thursday, 17. 05. 2012 - 20:43, Zdenka Frývaldská   

GSMP štartuje už tento víkend v Korczynej

Už tento víkend sa u našich severných susedov uskutoční prvé dvojdňové podujatie z poľského kalendára Pretekov automobilov do vrchu. Stane sa ním 9. Wyscig gorski „Przadki 2012".

 

Tibor Szabosi;co8c5074-6.jpg

Dva týždne pred tým, než sa začne sezóna kopcov aj u nás, sa v Poľsku uskutoční v poradí prvé a druhé kolo GSMP (Górskie Samochodowe Mistrzostwa Polski) 2012. Hlavným organizátorom pretekov je Automobilklub Malopolski Krosno, ktorý na trati Korzyna- Czarnoczeki pripravil pre jazdcov už 9. ročník týchto pretekov. Trať o dĺžke 4 540 metrov, s 20 zákrutami a prevýšením 152,5 metrov, by mali súťažiaci absolvovať dokopy sedemkrát. Na sobotu sú pripravené dve tréningové a dve ostré jazdy a na nedeľu jeden tréning a opäť dve merané jazdy. Oba súťažné dni sa začnú o 10:30 hod. Pretekom budú predchádzať administratívne a technické preberanie, ktoré sa uskutočnia v piatok.

Tibor Szabosi;co8c5085-5.jpg

V zozname prihlásených možno nájsť takmer všetky známe kopčiarske mená. So štartovným číslom jeden bude súťaž uzatvárať poľský majster v GSMP, Mariusz Stec na Mitsubishi Lancer Evo IX. Pred ním odštartujú jeho najväčší súperi ako Aleksander Michalowski, Tomasz Mikolajczyk, Marcin Beltowski či Andrzej Szepienec, ktorý divákov baví najmä svojou dravou jazdou. Okrem najsilnejších vozidiel nebudú chýbať samozrejme ani známe poľské Fiaty 126p a CC, niekoľko vozidiel Suzuki Swift, Honda Civic, Renault Clio a mnohé ďalšie. Za spomenutie stojí určite aj Audi Quattro, na ktorom sa zvezie Artut Rowinski či Lotus Exige, na ktorom pôjde Piotr Soja.

Zdenka Tamášová;img-1257-3.jpg

Keďže je potrebné pomaly sa pripraviť aj na úvod našej kopčiarskej sezóny, všetkých sem srdečne pozývame zažiť pekný víkend v spoločnosti rýchlych áut.

Oficiálna stránka
Zoznam prihlásených

zt



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri