Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda testuje GP3 blízko Slovenska, na Red Bull Ringu

Wednesday, 08. 06. 2016 - 09:31, Public relations   

Gonda testuje GP3 blízko Slovenska, na Red Bull Ringu

Automobilový pretekár Richard Gonda absolvuje počas prebiehajúcej sezóny GP3 tretie oficiálne testovanie v tejto prestížnej formulovej sérii. V utorok 7. a v stredu 8. júna sa motory špičkových monopostov po takmer mesiaci rozozvučia neďaleko Slovenska - v rakúskom Spielbergu.

Gonda jazdí na okruhu Red Bull Ring premiérovo. Počas dvojdňových testov dostane šancu zoznámiť sa s okruhom, ešte viac sa zžiť s novým monopostom Dallara GP3/16 (šesťvalcový motor s objemom 3,4 l a výkonom 400 koní), nájsť s tímom optimálne nastavenia pre túto trať v rôznych podmienkach a limity opotrebovania pneumatík. Pirelli pre toto testovanie dodali mäkkú zmes pneumatík (soft) a jazdci budú môcť jazdci použiť maximálne päť nových sád.

richard-gonda-gp3series-2016-helmet.jpg

Cenné skúsenosti z testov na Red Bull Rringu sa budú Gondovi hodiť už počas prvého júlového víkendu, kedy sa uskutoční druhé podujatie tohto ročníka šampionátu GP3, a to v tradičnej pozícii sprievodného podujatia Formuly 1. V 24-člennom štartovom poli nebude chýbať ani banskobystrický rodák, reprezentujúci okrem slovenského motorizmu aj farby švajčiarskeho tímu Jenzer Motorsport.

Richard Gonda: „Je paradoxné, že Red Bull Ring je jedným z okruhov blízko k Slovensku a ešte som na ňom nejazdil. Preto je dobré, že pred pretekmi na tejto trati mám šancu zoznámiť sa s ňou. Po Barcelone to vyzerá tak, že na špicu je len pár desatín, čo ma veľmi teší. Tento rozdiel sa budem snažiť naďalej skracovať a opäť sa viac zžívať s autom. Formula je nová, takže na programe máme okrem pretekových simulácií a štandardných testovacích jázd aj testovanie technickej stránky. Verím, že nič nebude prekážať tomu, aby sme najazdili čo najviac kilometrov."

richard-gonda-gp3series-2016.jpg

GP3 umožňuje mladým talentovaným pretekárom, medzi ktorými figuruje niekoľko juniorských pilotov F1, zaujať predstaviteľov slávnych tímov a pootvoriť si dvierka do kráľovnej motošportu. Jazdci súťažia na najvyššej úrovni v sérii, ktorá ponúka kombináciu výkonu, vyrovnanosti a spoľahlivosti. Ambiciózny Gonda v májových prvých pretekoch GP3 v Barcelone potvrdil, že mu rýchlosť nechýba a jeho cieľ atakovať minimálne prvú desiatku je reálny.

Veľká cena Rakúska sa po návrate do kalendára Formuly 1 v roku 2014 teší veľkej obľube fanúšikov. Zrekonštruovaná trať v srdci Štajerska meria 4,326 km, nachádza sa vo vysokej nadmorskej výške s viacerými stúpaniami a poskytuje veľa miest na predbiehanie.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri