Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda na Silverstone s ďalším víťazstvom!

Tuesday, 16. 07. 2013 - 13:58, Martin Trenkler   

Gonda na Silverstone s ďalším víťazstvom!

Automobilový pretekár Richard Gonda sa zo slávneho okruhu Silverstone vracia s ďalším pohárom za víťazstvo. Vo víkendových pretekoch European F3 Open získal spolu 10 bodov do celkového poradia Cup Championship a udržal si líderskú pozíciu. 

V sobotu sa talentovanému Banskobystričanovi podarilo vyhrať prvú kvalifikáciu, no v pretekoch po nezavinenom kontakte zo súperom musel do boxov a na bodovanú prvú päťku už nedosiahol. Všetko si však vynahradil v nedeľu. Opäť s prehľadom zvíťazil v kvalifikácii a po štarte sa jazdec španielskeho tímu Drivex postupne dostával do tempa. Neskôr dokonca predbehol aj niekoľko novších modelov monopostov Dallara F312 a zaslúžene získal 10 bodov do hodnotenia. Za ním skončila domáca nádej Cameron Twynham, pred ktorým vedie Richard o 6 bodov v priebežnom hodnotení.

gonda-silverstone-01.jpg

„Tento víkend na Silvestrone bol pre nás takmer dokonalý. V tréningoch a kvalifikáciách sme dominovali, akurát kolízia v prvých pretekoch mi ukradla príležitosť zvíťaziť, preto hovorím „takmer dokonalý". Bol som z toho jemne sklamaný, keďže som stratil vedúcu pozíciu podobným spôsobom ako v Jereze - nie mojím zavinením. Dobré však bolo, že sme si udržali rýchlosť aj v nedeľu. V druhej kvalifikácii som na to silno tlačil, aby sme opäť dokázali, že si zaslúžime byť prví. V druhých pretekoch po štarte z prvej pozície som sa snažil vyhnúť sa akýmkoľvek kontaktom a skvelé preteky, v ktorých som mal dostatočnú rýchlosť a bojoval aj s novými Dallarami, som nakoniec vyhral. Môj tím Drivex opäť odviedol brilantnú prácu a zaslúži si moju veľkú vďaku," poďakoval Richard Gonda.

Seriál European F3 Open teraz čaká letná pauza. Ďalšie preteky čakajú Richarda Gondu 7. a 8. septembra na belgickom okruhu Spa-Francorchamps.

Ján Žgravčák/RPM

gonda-silverstone-03.jpg

gonda-silverstone-04-podium.jpg

gonda-silverstone-05.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri