Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda chce byť v Silverstone rýchlejší ako vlani

Thursday, 18. 08. 2011 - 20:22, Daniel Mandzi   

Gonda chce byť v Silverstone rýchlejší ako vlani

Po prázdninovej pauze sa opäť rozburácajú motory monopostov v prestížnej World Series by Renault (WSR). Dejiskom ďalšieho podujatia bude počas tohoto víkendu anglický Silverstone, na ktorom sa v Eurocupe Formula Renault 2.0 opäť predstaví mladý slovenský pilot Richard Gonda.

Copyright free;pt1b2391.jpg

Jazdec českej stajne Křenek Motorsport sa do Silverstone obzvlášť teší. Tunajšia trať je totiž jediná z celého seriála WSR 2011, na ktorej už v minulosti štartoval. „Pôjdem tu druhýkrát a budem môcť reálne porovnať svoj výkon s minulými časmi. Samozrejme dúfam v zlepšení. V porovnaniu s Hungaroringom, kde sa išiel predchádzajúci pretek, je tento okruh odlišný. Je na ňom oveľa viac rýchlych zákrut oproti Maďarsku, kde je trať kľukatá a pomalšia. Preto mám radšej Silverstone a naozaj sa na neho teším," povedal pred odchodom do Anglicka 17-ročný talent slovenského motošportu.

Copyright free;3z9d3246.jpg

Šesťtýždňovú pauzu medzi dvoma podujatiami WSR si Richard spestril prípravou na full motion simulátore. Mohol si na ňom takmer reálne natrénovať trať v Silverstone na svojom monoposte Formula Renault.

Copyright free;32u9504.jpg

Anglickí fanúšikovia motorizmom doslova žijú, preto sa očakáva tradične vysoká návštevnosť - rovnako ako v Budapešti, kde Svetová séria Renault prilákala na Hungaroring 130 tisíc návštevníkov. „Vlani sa na WSR v Silverstone prišlo pozrieť cez 100 tisíc fanúšikov, takže sa môžeme tešiť na vynikajúcu atmosféru," verí Richard Gonda, ktorý sa prvýkrát predstaví s novým dizajnom prilby v žlto-čierno-červenej kombinácii.

Copyright free;3z9d4221.jpg

V piatok sú na programe tréningy, v sobotu kvalifikácia a prvý pretek. Súťažný víkend vyvrcholí nedeľnou kvalifikáciou a druhým pretekom.

Tomáš Svoboda

Copyright free;img-5620-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri