Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

GLOBAL OIL V. Rally Lubeník má svojho víťaza aj v Slovenskom Rally Pohári

Saturday, 17. 08. 2013 - 21:37, Zdenka Frývaldská   

GLOBAL OIL V. Rally Lubeník má svojho víťaza aj v Slovenskom Rally Pohári

Podobne ako posádky DMACK Rally 2013 - Majstrovstiev Slovenska, tak aj dvojice Slovenského Rally Pohára prežili v dnešný deň napätú rýchlu jazdu gemerskou dolinou. Po štyroch rýchlostných skúškach sa podarilo absolútne víťazstvo získať posádke Jozef Kriška - Ján Bomba na Renaulte Clio, ktorí tak súčasne vyhrali aj svoju triedu P3. „Počas celého dňa som bol trochu nervózny, pretože je to domáca súťaž, ktorú sme ešte nikdy nedojazdili. Zobral som to napokon tak, že sa ideme len odviezť, pobaviť a uvidíme čo z toho bude. Peťo bol skvelým súperom, do poslednej rýchlostky sme štartovali akoby odznovu, lebo časy boli takmer úplne rovnaké. Išlo o víťazstvo, dali sme do toho teda maximum. Podarilo sa vyhrať, takže sme veľmi spokojní", povedal víťaz.

Stanislav Palúš;img-7331-2.jpg

Posádka počas celého dňa viedla neuveriteľný „súboj" so spomínaným Prešovčanom Petrom Haluškom, ktorého navigoval Michal Donoval. Tí napokon prehrali so stratou len dvoch sekúnd a dvoch desatín a obsadili tak na svojom Seate Ibiza druhé miesto. Čo bolo dôvodom, že už dvojnásobný víťaz SRP, tentokrát nemal na Krišku? „V prvej rýchlostnej skúške sa nám prehrievalo auto a keď sme ho nechceli poškodiť, museli sme zvoľniť tempo. Práve to sa podpísalo na tom, že šancu dostali naši súperi. Aj tak sme však spokojní, pretože sme uvažovali o odstúpení a takto máme aspoň druhé miesto", vysvetlil Haluška.

Stanislav Palúš;img-7318-6.jpg

Trojicu najrýchlejších uzatvárala posádka bratov Kamil Švec - Erik Švec na Honde Civic. Tí vyhrali zároveň aj triedu P2 a porazili tak svojho večného súpera Kožeja. „Prvýkrát stojíme na pódiu aj v absolútnom poradí, takže sme veľmi spokojní. Mali sme domáce publikum, takže išlo sa dobre. Trochu sme sa vyľakali, keď sa rozsvietila kontrolka motora, ktorá stále nezhasla, ale pravdepodobne to bude problém len s nejakými čidlami. Tešíme sa výsledku", zosumarizoval jazdec.

Stanislav Palúš;img-7346-4.jpg

V triede P1 si najlepšie počas celého dňa viedli Marian Kekeňák s Tiborom Bertnáthom. Okrem prvého miesta v triede si odniesli aj piate miesto absolútne. So svojím umiestnením však neboli spokojní. „Chceli sme skončiť o niečo lepšie, ale nepodarilo sa. Navyše máme nejaký problém s prevodovkou. Všetko bolo super, ale nie sme úplne spokojní", povedal Kekeňák.

Stanislav Palúš;img-7355-6.jpg

V SRP sa ako najproblémovejšia ukázala RS 2, na ktorej havarovali Kundlák s Hrankom i Dedeček s Vojtkom. Veľkú smolu Palkovci, ktorí museli odstúpiť na technickú poruchu ešte tesne pred touto skúškou, no i Buschbacher s Kohútom, ktorí zišli mimo trate hneď v úvodnej RS. Najväčšou nepríjemnosťou súťaže bola pravdepodobne havária Urbančíka so Sobotom, ku ktorej došlo v posledných metroch záverečnej rýchlostnej skúšky. Do cieľa teda dorazilo 16 posádok, medzi ktorými boli aj Rastislav Zvalo - Martin Vician, ktorí úspešne absolvovali Rally školu a do nasledujúcej súťaže môžu vyraziť už na ostro.

Ing. Zdenka Tamášová, Bc. Sandra Polovková
Tlačové stredisko GLOBAL OIL V. Rally Lubeník

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri