Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

FOTO & VIDEO: Loeb a Ogier o svojich haváriách

Friday, 09. 09. 2011 - 15:14, Katarína Ďurecová   

FOTO & VIDEO: Loeb a Ogier o svojich haváriách

V Austrálii sa počas prvého dňa rally udiala vec skutočne nečakaná a z pohľadu továrenského tímu Citroenu i veľmi nepríjemná - nielen, že prvýkrát po Rally Greece 2009 šiel Sébastien Loeb cez strechu, pár rýchlostných skúšok potom ho nasledoval i jeho tímový kolega Sébastien Ogier, ktorý pre zmenu trafil strom. Obaja jazdci teraz svoje „crashe" vysvetľujú a spätne hodnotia.

Sébastien Loeb vzal celú vinu na seba a priznáva, že spravil chybu preto, lebo sa nesústredil: „Do pravotočivej zákruty som išiel príliš rýchlo, pretože som spravil chybu, keď som sa pozeral na splity na monitore. Nebol som koncentrovaný, nebrzdil som dosť a bol som v tej zákrute príliš rýchly. Obvykle čakám na Daniel, nech mi povie časy na monitore, ale ten čítal rozpis a ja som čakal, kým skončí, aby som mu mohol povedať, že som čas videl a že je to okej. Neviem prečo, ale mal som potrebu mu povedať, že som splity videl a že už mi nemusí nič hovoriť a presne vtedy sa to stalo", rozhovoril sa o okolnostiach svojej havárie Loeb a pokračoval tým, že poprel, že by vo veľmi ťažkých podmienkach nezvolil primeranú rýchlosť: „Neriskoval som a predchádzajúcu rýchlostnú skúšku som prešiel veľmi čisto."

Video, v ktorom uvidíte onboard z Loebovej havárie, na ktorom sa udialo presne to, čo je popisované vyššie, následné šplhanie sa Loeba z auta a interview, v ktorom vysvetľoval, čo sa vlastne stalo, prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

http://www.wrc.com/;

Sébastien Ogier sa po havárii svojho tímového kolegu ocitol vo vedení súťaže a vedel, že pokiaľ by vyhral, na Loeba, ktorý mal pred touto rally 25 bodový náskok vo vedení šampionátu, by sa bodovo dotiahol a boj o titul by bol otvorený. Mladší z dvojice Sébastienov ale tlak na svoju osobu, ktorá súvisela z predchádzajúcim tvrdením a i s tým, že bol jediným továrenským Citroenom na trati, neustál a havaroval dve rýchlostné skúšky po Loebovi.

„Niečo sme príliš silno trafili, následne sme narazili do stromu, zničili sme chladič a nemohli sme pokračovať", zhodnotil jednou vetou všetko podstatné Sébastien Ogier a pokračoval: „Táto rýchlostná skúška bola veľmi zradná, s tvrdými pneumatikami sme na nej nemali žiaden grip. Nebol na mňa vyvíjaný žiadny tlak, ale vedel som, že musím získať nejaký čas, pretože zajtra by som čistil trať. Chyby môžu prísť veľmi rýchlo. Zadnou časťou auta som sa dotkol malého násypu. Dostal som šmyk a počas toho sme trafili strom. Nebola to nejaká veľká chyba, ale bolo ľahké ju spraviť, pretože podmienky boli neuveriteľne zložité", dodáva Ogier.

Zaujímavo a vtipne zhodnotil haváriu na svojej oficiálnej fanstránke na facebooku i spolujazdec Sébastiena Ogiera Julien Ingrassia: „Eukalyptus 1: my 0“, vyjadril sa.

Video, v ktorom Ogier (francúzsky) vysvetľuje, čo sa vlastne stalo si môžeme pozrieť po kliknutí na nasledujúcu fotografiu; po kliknutí na ďalšiu fotografiu prehráte video, v ktorom uvidíte okrem havárie Sébastiena Loeba i samotnú haváriu Sébastiena Ogiera a i to, čo sa stalo potom:

http://twitter.com/#!/planetemarcus

Facebook - WRCFacebook;

Austrálske podmienky tak v prvý deň obom Sébastienom nepriali, ale zajtra by obaja mali pokračovať v rámci SupeRally (Loebove auto už vyzerá ako nové a na Ogierovom už momentálne tiež pracujú mechanici) a bude zaujímavé sledovať, či sa im ešte podarí predrať na bodované pozície.

Isté však je, že touto chybou dávajú obaja jazdci ešte šancu zapojiť sa momentálnemu lídrovi súťaže do hry o titul - pokiaľ by si Mikko Hirvonen totiž pripísal na svoje konto víťazstvo, dostal by sa na druhé miesto v priebežnom hodnotení a na lídra Loeba by strácal iba 11 bodov (do tohto výpočtu, samozrejme, nie sú zahrnuté prípadné body z austrálskej Power Stage, ktoré môžu jazdci získať).

http://twitter.com/#!/planetemarcus

Facebook - Citroen World Rally Team;

Na záver si ešte pozrite video, ktoré pekne zhŕňa všetky zaujímavé situácie, ktoré sa v prvý deň udiali. Opäť raz tu uvidíte haváriu Sébastiena Loeba, ale i krízové situácie Jariho-Mattiho Latvalu, či Pettera Solberga, havárie Jevgenija Novikova a Kena Blocka, ale i nejaké zábery z „crashu" Sébastiena Ogiera. Video prehráte po kliknutí na túto linku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri