Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

FOTO + VIDEO: Ford ďalšie dva roky vo WRC, druhým jazdcom tímu je Petter Solberg

Friday, 16. 12. 2011 - 10:52, Katarína Ďurecová   

FOTO + VIDEO: Ford ďalšie dva roky vo WRC, druhým jazdcom tímu je Petter Solberg

Tím Ford včera oficiálne oznámil, že vo WRC ostáva prinajmenšom pre sezóny 2012 a 2013 a že po boku Jariho-Mattiho Latvalu v továrenskom tíme pre budúcu sezónu uvidíme Pettera Solberga.

„WRC je najťažšie odvetvie motoršportu pre špeciály, ktoré sú postavené na báze produkčných áut. Cítíme, že načasovanie nášho oznámenia je správne. Musíme veriť v stabilitu šampionátu a byť uistení o tom, že bude poskytovať veľkú hodnotu a väčší globálny záujem. Diskutovali sme o tom so všetkými zainteresovanými a po tom, ako sme boli o týchto veciach uistení, tak sa už tešíme na naše opätovné sústredenie sa na pretekanie", vyjadril sa šéf Ford Europe Gerard Quinn.

www.m-sport.co.uk;

„Spoločne s M-Sportom a jeho šéfom Malcolmom Wilsonom tvoríme skvelý tím a v Jarim-Mattim Latvalovi máme jednu z vychádzajúcich hviezd motoršportu. Už mnohými bol označený za najrýchlejšieho jazdca WRC, tento rok ale ukázal konzistentnosť a silu na všetkých povrchoch. Veríme, že jeho nová rola lídra tímu mu prospeje a tešíme sa na jeho rýchlosť na rýchlostných skúškach po celom svete", pokračuje Quinn.

„Príchod Pettera Solberga k nám do tímu znamená, že jeden z najskúsenejších a najvýraznejších jazdcov sa vráti tam, kde začal svoju kariéru na tej najvyššej úrovni. Titul majstra sveta a 13 víťazstiev vo WRC dokazujú jeho schopnosti a jeho obrovské skúsenosti budú obrovským prínosom do nášho tímu", hovorí Quinn o angažovaní Pettera Solberga.

pettersolberg.com;

Petter Solberg už má za sebou i prvý test s Fordom Fiesta RS WRC. Video z tohto testu prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

http://twitter.com/#!/FordWRC

Na záver sa Quinn vyjadril ešte o Fieste RS WRC a jej výkone v roku 2011: „Predstavenie Fiesty RS WRC bolo veľmi dobré na všetkých povrchoch a ja sa už neviem dočkať toho, čo dosiahneme v budúcnosti. Chceme bojovať o svetové tituly a nemám pochyby o tom, že s našim autom v kombinácii s našimi jazdcami a v spojitosti s infraštruktúrou a skúsenosťami nášho tímu v Dovenbry Hall, to bude možné."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri