Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ford sa chystá odstúpiť z WRC

Friday, 19. 10. 2012 - 10:59, Zdenka Frývaldská   

Ford sa chystá odstúpiť z WRC

Zástupca Ford v Európe, Rölant de Waard, vyhlásil, že pre značku Ford bude lepšie odísť po tejto sezóne z WRC. Dôvodom sú najmä financie.

 

Vladislav Maschl;dsc-7033.jpg

Počas tohto týždňa vyšla na svet prekvapivá informácia o tom, že Ford odstupuje z Majstrovstiev sveta v rally. Keďže dvojročná zmluva medzi Fordom a M-Sport mala končiť až po sezóne 2013, mnohých táto správa zaskočila. Predstavitelia značky uvádzajú ako hlavné dôvody pre toto rozhodnutie najmä nedostatok financií, ktoré radšej vložia do iných oblastí.

Rally Argentina;p1020051-800x600.jpg

Aj keď takáto spolupráca by mala byť ukončená, tak dodávka automobilov a technická podpora zo strany Ford by mala napriek tomu pokračovať. M-Sport plánuje predstavenie novej Fiesty R5 a ďalší vývoj Fiesty R2. Šéf M-Sport informoval, že tím uvažuje prestup do Majstrovstiev Európy, ktoré s nimi už budúci rok spoja aj Intercontinental Rally Challenge.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri