Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

FIA GT Series: Pamela Anderson napokon nepríde

Wednesday, 14. 08. 2013 - 13:59, Martin Trenkler   

FIA GT Series: Pamela Anderson napokon nepríde

Pred nami je jeden z vrcholov motoristickej sezóny - dlhoočakávané preteky FIA GT Series na Slovakia Ringu (17.-18. augusta). Uvidíme bývalých pilotov F1, jedného aristokrata, niektoré veľké mená tu zažijú svoju premiéru, na štarte uvidíme napokon až dvoch Slovákov a prísť mohla aj Pamela Anderson... To všetko v priaznivom, letnom počasí.

Šampionát najlepších GT jazdcov sveta - FIA GT Series, pomaly rozkladá svoje „stany" v paddocku (zákulisí) okruhu Slovakia Ring pri Orechovej Potôni. Spolu s ním prichádza skvelá akcia, rýchle autá a najlepší jazdci sveta. Medzi nimi samozrejme aj náš Štefan Rosina, víťaz tohtoročných pretekov série v Belgicku. Nebude však jediným Slovákom na štartovom rošte...

file28405220130421-fiagt-zolder-12-h144.jpg

Štartová listina ponúka niekoľko zaujímavých mien a faktov. Odštartuje napokon 21 posádok a 42 pretekárov. Slovakia Ring bude premiérovým podujatím pre niektoré významné mená.

Tím Race Alliance mal vstúpiť do sveta motoršportu práve u nás. Skutočne zaujímavé na ňom sú tri mená: tak najprv jazdci - bývalý pilot F1 Vitantonio Liuzzi a syn Nikiho Laudu - Mathias. Pre Liuzziho to mala byť premiéra v šampionáte a pre Laudu veľký návrat. Tretím významným menom tímu je jeho majiteľka: nie je ňou nikto iný ako kanadská superstar z Pobrežnej hliadky - Pamela Anderson! Jej tím má ambíciu dokončiť tohtoročnú sezónu, absolvovať aj tú budúcu a zavítať tiež do slávneho amerického seriálu NASCAR. Silikónová kráska, ani jej tím sa u nás napokon neobjavia - spolu so stajňou Phoenix Racing odvolali len pár dní pred podujatím svoju účasť.

file49172320130421-fiagt-zolder-51-c455.jpg

Premiéru vo FIA GT Series, resp. návrat do seriálu GT zažije nemecký pretekár Marc Basseng - aktuálny majster sveta FIA GT1 World Championship - predchodcu dnešnej GT-série. Tento rok sme ho mali možnosť vidieť v seriáli WTCC (s tímom ALL-INKL.COM Münnich Motorsport). Tentokrát sa predstaví s tímom Lamborghini Blancpain Reiter. Spolu s ním tu odštartuje aj obľúbený nemecký aristokrat Albert von Thurn und Taxis, bývalý tímový kolega nášho Štefana Rosinu. „Štofi" osedlá druhé Lamborghini tohto tímu, spolu s Petrom Koxom.

Svoju účasť v pretekoch oznámil aj ďalší slovenský pretekár - Filip Sládečka. Objaví sa v tíme BMW Sports Trophy Team India by Team India s vozidlom BMW E89 Z4.

Tím AF Corse patrí medzi veľké mená talianskeho motoršportu - dostávajú totiž rovnakú podporu ako tím Ferrari F1 - sú totiž ich továrenským tímom vo svete pretekov GT. Uvidíme ich spolu s ostatnými už tento víkend.

file12333820130421-fiagt-zolder-formationlap-d240.jpg

Samozrejme, nezabúdajme na bývalých jazdcov F1 ako Ricardo Zonta a Karun Chandhok, ktorí obohatia štartové pole svojimi skúsenosťami z kráľovskej triedy motoršportu. Účasť Sébastiena Loeba - deväťnásobného majstra sveta v rely, je už dávno známa. Bude jedným zo 42 svetových jazdcov, ktorí sa postarajú o zábavu slovenského publika. Predpoveď počasia hlási jasno až polojasno, s teplotami presahujúcimi 30 stupňov Celzia. Slovakia Ring sa 17. a 18. augusta premení na ideálne miesto zábavy, nielen pre zvedavcov a fanúšikov, ale aj pre celé rodiny.

file28849720130705-fia-gt-21-g383.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri