Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Fernando Alonso si je istý, že Ferrari bude počas sezóny 2012 silný súper.

Friday, 03. 02. 2012 - 13:03, Daniel Mandzi   

Fernando Alonso si je istý, že Ferrari bude počas sezóny 2012 silný súper.

Hoci Alonso vyhral v roku 2011 len Veľkú cenu Veľkej Británie, čo bolo pre taliansky tím veľkým sklamaním, Scuderia už pracuje na tom, aby nadchádzajúci ročník zakončili ako víťazi.

Dvojnásobný majster sveta Alonso je optimistický, čo sa týka jeho vyhliadok na sezónu 2012. - „Vyzerá to veľmi odlišne od toho, čo sme mohli vidieť v posledných dvoch rokoch." - povedal Alonso o aute, ktoré predstavuje  radikálnu zmenu, hlavne z  hľadiska riešenia jeho prednej časti.

13224.jpg

„Je to moja tretia sezóna vo Ferrari a ja chcem do nej vstúpiť opäť so silou a odhodlaním. Chcem byť čo najlepší."

„Samozrejme to bude veľký konkurenčný boj počas celej sezóny, ale my chceme vidieť na pódiu červené monposty. Začíname budúci týždeň v Jereze a naďalej pracujeme spolu na mnohých veciach. Som si istý, že tento rok sa nám bude dariť."

Rodák z Ovieda dodáva: „Verím v schopnosti, ktorými disponujeme vo Ferrari. Máme dva mesiace na to, aby sme sa pripravili na prvú Veľkú cenu. Musíme bojovaťo titul a snažiť sa získať čo najviac bodov. Naozaj chceme byť na vrchole tabuľky."

Martin Trenkler;2011be-alonso-06.jpg

„Dôležité je byť konzistentný a rezolútny najviac ako je možné a som si istý, naozaj, naozaj istý, že budeme schopní dosiahnuť veľké vysledky a veľa zodpovednej práce pre Ferrari."

Jeho tímový kolega Felipe Massa je rovnako optimisticky naladený. Podľa Brazílčana bude Ferrari silné od začiatku sezóny s novým vozom, ktorý inak označil za „veľmi agresívny."

120026-new4-5449f.jpg

„Poviem vám, že to vyzerá naozaj, ale naozaj agresívne." - povedal Massa." Čo aj bolo súčasťou mojich predstáv. Viem, že v tom bolo celkom dosť brainstormingu, keď ide o nové auto. Vždy sme chceli vyvinúť nové modely, takže som novým vozidlom ohromený a spokojný."

Felipe Massa, ktorý čelí rozhodujúcej sezóne, aktorá mu má zaistiť ďalšiu budúcnosť v tíme, hovorí, že sa cíti veľmi pozitívne pred začiatkom sezóny.

„Bude to veľmi dôležitý rok pre mňa a pre celý tím. 2012 bude rok víťazstva.  Chceme bojovať aby sme si vzali šampionát naspäť. Chcem veriť vo svoje schopnosti a naše auto. To je tá správna vec, ktorú musíme urobiť."

„Chceme vidieť Ferrari vyhrávať tak často, ako je to možné. Vo Ferrari cítim tú správnu silu. Som plne sústredený na víťazstvo. V mojej hlave mám kopu pozitívnym vecí, a tak chcem začať správnym smerom a ukončiť ročník 2012 oveľa lepším spôsobom."

FOTO: Ferrari F2012

Martin Trenkler;2011be-atmosphere-12.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri