Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

F1 sa predáva, Bernie vraj odíde do dôchodku!

Tuesday, 06. 09. 2016 - 08:58, Ľuboš Kašický   

F1 sa predáva, Bernie vraj odíde do dôchodku!

Na Monze sa stretli všetky dôležité persóny F1 a „zaručené zdroje" vynášajú informácie, že zmena vlastníkov komerčných práv F1 je na spadnutie.

V pondelok po pretekoch dokonca renomované športové médiá priniesli správu, že Liberty Media, ktorú vlastní americký mediálny magnát John C. Malone (75) dojednala kúpu komerčných práv za 8,5 miliardy dolárov!

Pochopiteľne, že stará líška Bernie Ecclestone zahmlieva. „Viete, čo znamená zmluva? Nič, kým nie sú peniaze na účte." Zdroje sa však zhodujú na tom, že predaj prebehne v dvoch fázach. Už tento týždeň by vraj mala prísť prvá suma za predaj. V tejto prechodnej fáze má zostať na čele Ecclestone, ktorý tvrdí, že je to on, kto sa rozhodne, akú úlohu bude ďalej hrať v F1.

bernielk.jpg

Po odchode Ecclestona (85) by mal v ďalšej fáze prevziať velenie nad F1 súčasný šéf Formuly E, Alejandro Agag. Následne sú však v hre aj ďalšie mená, ktorým môžeme a nemusíme veriť. Jedným z nich je napríklad súčasný šéf Mercedesu Toto Wolff. Reálnejšie sa však zdá meno Chase Carey, ktorý je bývalý Maloneho obchodný partner a momentálne je výkonný podpredseda 21st Century Fox.

Všetko sú to však zatiaľ dohady a špekulácie (kým nie sú peniaze na účte) :). Isté nateraz je iba jedno. Súčasní majitelia chcú využiť priaznivú situáciu, keď sa F1 pozviechala a jej akcie stúpli, a predať s poriadnym ziskom.

bernie1.jpg

Eddie Jordan, ktorý vždy má výborné zákulisné informácie, dokonca tvrdí, že ešte pred nasledujúcou veľkou cenou Singapuru Bernie Ecclestone oznámi svoj odchod z čela F1. Ak má pravdu, tak to bude veľký tresk pre celú F1, ktorú Bernie postavil na nohy a vybudoval z nej celý priemysel.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri