Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Evans odrazil atak Neuvilla

Sunday, 30. 04. 2017 - 11:11, Ľuboš Kašický   

Evans odrazil atak Neuvilla

Aj po druhej etape v Argentíne prekvapivo, no zaslúžene vedie Elfyn Evans na Forde Fiesta z tímu M-Sport.


V argentínskej rely s napätím sledujeme súboj medzi Walesanom Elfynom Evansom a Belgičanom Thierry Neuvillom. Evans vyhral hneď úvodnú eresku druhej etapy, pričom Neuville chytil defekt a trochu stratil. Lenže potom akoby sa Walesan zľakol a začal jazdiť na istotu. V jednej z najťažších etáp šampionátu ho začal Belgičan postupne sťahovať a v závere druhej etapy bol rozdiel o 40 sekúnd menší, ako deň predtým!

„Nemali sme vážne problémy," tvrdil v cieli etapy Elfyn. Priznal však, že: „Auto bolo mäkké a pretáčavé. Niečo nie je vzadu celkom v poriadku. Chceme však zvíťaziť a budeme bojovať až do konca."

Copyright manufacturer;dsc9902-1.jpg

Neuvilla ráno oslepilo slnko a nabehol na kameň, ktorý mu pomohol k defektu. To však Thierryho ešte viac nabudilo a predviedol pekný výkon. „Od soboty sme nemohli očakávať viac," spokojne priznal pilot Hyundaia. „Deň nezačal dobre, keď sme hneď v úvode pichli. Auto je však výborne nastavené na miestne podmienky a išlo sa mi perfektne. V poslednej etape ešte skúsime zatlačiť na Elfyna, ako sa len bude dať. Naším cieľom je jednoznačne víťazstvo."

Copyright manufacturer;2017argentina-aus-0388.jpg

Obávaný Ogier ostáva stále na štvrtom mieste. „Nemáme rýchlosť, akú by sme chceli. Na prvej sekcii sme mali aj nejaké problémy. Cítim sa v aute nekomfortne a tím urobil nejaké zmeny. Etapa nedopadla podľa mojich očakávaní, no zajtra skúsime ešte zabojovať o pódium," vraví Ogier, ktorý však na tretieho Tanak stráca asi dvadsať sekúnd. Je to však tímový kolega a body viac potrebuje Ogier. Budeme prekvapení, ako sa to skončí?

Copyright manufacturer;20170052981gm.jpg

Po nevydarenom piatku sa chcel v lepšom svetle ukázať Citroen. Meeke vyhral dve rýchlostné skúšky a začal sa posúvať dopredu. Mal však zasa príliš horúcu hlavu a na predposlednom meranom úseku znova havaroval a musel odstúpiť. „Bol som rýchly v zákrute a havaroval som," skonštatoval Kris Meeke, pre ktorého Argentína 2017 týmto definitívne skončila. Navyše Breen musel odstúpiť pre problémy s prevodovkou, no zajtra aspoň on nastúpi do poslednej etapy vo farbách Citroenu.

Copyright manufacturer;20170053686gm.jpg

Na posádky v nedeľu čakajú tri rýchlostné skúšky, no hneď dvakrát sa pôjde slávna El Condor (druhýkrát, ako Power Stage). Víťazov by sme mali poznať niekedy podvečer (cca 18.00) nášho času.

Vysledky po druhej etape Rally Argentína 2017

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri