Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ESET V4 Cup v Poznani

Tuesday, 25. 06. 2013 - 13:52, Martin Trenkler   

ESET V4 Cup v Poznani

Automotodróm v poľskej Poznani privítal cez víkend 22. a 23. júna v poradí tretie podujatie slovenského okruhového šampionátu a pohár ESET V4 Cup.

Poľský okruh Tor Poznaň meria 4 083 m. Postavili ho ešte v roku 1973 a prvá z celkovo 14 zákrut nesie priam rozprávkové meno „Baba Jaga".

Už pred samotným víkendom avizovali česká aj slovenská okruhová komisia, že vytrvalostné preteky sa tu neuskutočnia. Vinu kládli poľským organizátorom, ktorí tieto preteky posunuli až na nedeľu o 17:50.

Piateho a šiesteho kola tohtoročných šprintových pretekov sa však nezúčastnil úspešný nováčik - tím Dino&Co, ktorý v ten víkend nastúpil do pretekov Ferrari Challenge v Le Mans.

fryb4868.jpg

Sobota patrila Konôpkovi

Veterán Miro Konôpka (ARC Bratislava) s rovnako skúseným vozidlom Saleen S7-R zvíťazil v sobotu po štvrtýkrát v šprinte premiérovej sezóny ESET V4 Cup. Preteky sa idú ako súčasť Majstrovstiev Slovenska a tak isto ako súčasť FIA Stredoeurópskej trofeje (FIA CEZ Trophy).

O šesť sekúnd neskôr preťal cieľovú čiaru Poliak Denis Waszek na Ferrari F430 tímu Flex Motorsport. Nie všetko vyzeralo pre slovenského šampióna ružovo, keď Waszek v polovici pretekov Konôpku predbehol. Nebyť problémov s palivom, pravdepodobne by poľský pretekár aj vyhral. Poslednú pódiovú priečku si uchmatol ďalší Poliak Piotr Krawczyk na vozidle Mercedes SLS GT3 (Premium Motorsport Poland). Štvrté miesto prischlo Marcelovi Kusínovi na Ferrari F430 GT2 (K&K Racing). Piate miesto patrilo prvému v triede do 3 500 cm3 Robertovi Šenkýřovi na vozidle BMW M3 GTR (Šenkýř Motorsport). Celkovo šiesty došiel do cieľa Attila Bárta na BMW Alpina (Racing Trevor).

fryb8409.jpg

Rakúšan Christopher Höher si upevnil svoje dominantné postavenie vo formulovej Divízii 2. V sobotu zaklincoval svoje piate tohtoročné víťazstvo. Druhý skončil Max Biedermann (Inter Europol Competition) a tretí David Freiburghaus (SBM Motorsport). „Zemiaková" štvrtá priečka patrila českému jazdcovi Petrovi Trnkovi (AMK ECCE Homo). Deväť najlepších uzatvárali: Jaroslav Pospíšil (Chabr Motorsport), Antonín Sus (Fras Motorsport), Lukáš Hanžl (FormulaStar), Tomáš Chabr (Chabr Motorsport) a Franz Wöss (Franz Wöss Racing).

Lukáš Hanžl sa postaral o zábavu, keď v ostrých súbojoch s dvojicou Antonín Sus a Jaroslav Pospíšil nezvládol výjazd z poslednej zákruty; výsledkom bol nájazd na nerovnosť a vymrštenie monopostu do zhruba polmetrovej výšky. Hanžl však dramatickú situáciu ustál a preteky dokončil.

Výsledky 5. pretekov ESET V4 Cup - Divízia 4 - šprint:

Divízia 4 do 2 000 cm3
1. Marek Rzepecki

Divízia 4 nad 2 000 cm3
1. Miroslav Konôpka
2. Denis Waszek
3. Piotr Krawczyk
4. Marcel Kusín
5. Atilla Bárta

Divízia 4 do 3 500 cm3
1. Robert Šenkýř
2. Petr Kačírek
3. Daniel Skalický
4. Radim Michálek

ESET V4 Cup formuly - Divízia 2
1. Christopher Höher
2. David Freiburghaus
3. Petr Trnka

fryb8875.jpg

Waszekov nedeľňajší reparát

Posledný súťažný deň predstavovali dve kvalifikácie a dvoje pretekov Divízií 4, 2 a 3. Druhý víkendový šprint Divízie 4 ESET V4 Cup-u vyhral Denis Waszek na Ferrari F430 (Flex Motorsport). Miro Konôpka na Saleene (ARC Bratislava) sa tentoraz musel uspokojiť s 2. miestom. Tretia priečka patrila opätovne Piotrovi Krawczykovi na Mercedese SLS GT3 (Premium Motorsport).

Tesne pod pódiom, avšak bodovanou 4. priečkou skončil Marcel Kusín na Ferrari F430 (K&K Racing). Petr Kačírek s BMW M3 GTR (Duck Racing) si prišiel po celkovo 5. miesto, no prvé v triede do 3 500 cm3. Šiesty skončil ďalší jazdec Duck Racing - Daniel Skalický pred Antonínom Herbeckom na Pagani Zonda (Rock Media), ktorý štartoval z boxovej uličky.

Robert Šeknýř neodštartoval kvôli poruche na motore jeho BMW M3 GTR.

fryb8565.jpg

Christopher Höher zvíťazil v nedeľu po šiestykrát (z doterajších šiestich pretekov) vo formulovej Divízii 2. Trofej za 2. miesto si prebral Jakub Smiechowski (Inter Europol Competition) a za tretie David Freiburghaus (SBM Motorsport).

Formulovú Divíziu 3 s objemom motorov do 1 000 cm3 vyhral Čech Petr Trnka (AMK Ecce Homo) pred Tomášom Chabrom (Chabr Motorsport) a Antonínom Susom (Fras Motorsport).

Druhý zo soboty Max Biedermann preteky nedokončil, rovnako ako Lukáš Hanžl.

ESET V4 Cup bude spolu s FIA CEZ Trophy a slovenským „majstrákom" pokračovať na českom okruhu Most. Siedme a ôsme preteky sezóny, ako aj tretia tohtoročná vytrvalosť sa tu uskutočnia 10. a 11. augusta.

fryb0536.jpg

Výsledky 6. pretekov ESET V4 Cup - Divízia 4 - šprint:

Divízia 4 nad 2 000 cm3
1. Denis Waszek
2. Miroslav Konôpka
3. Piotr Krawczyk
4. Marcel Kusín
5. Petr Kačírek

Divízia 4 nad 3 500 cm3
1. Denis Waszek
2. Miroslav Konôpka
3. Piotr Krawczyk
4. Marcel Kusín
5. Antonín Herbeck

Divízia 4 do 3 500 cm3
1. Petr Kačírek
2. Daniel Skalický
3. Radim Michálek

Divízia 4 do 2 000 cm3
1. Marek Rzepecki
2. Adam Rzepecki

ESET V4 Cup formuly - Divízia 2
1. Christopher Höher
2. Jakub Smiechowski
3. David Freiburghaus

ESET V4 Cup formuly - Divízia 3
1. Petr Trnka
2. Tomáš Chabr
3. Antonín Sus

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri