Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ESET V4 Cup v Brne

Monday, 16. 09. 2013 - 16:34, Martin Trenkler   

ESET V4 Cup v Brne

Sobotňajší šprint pre Herbecka a Frieda

Prvý víkendový šprint najsilnejšej divízie nad 2 000 cm3 vyhral Antonín Herbeck (Pagani Zonda, tím Rock Media). O 9 sekúnd neskôr došiel za ním Miro Konôpka (Saleen, tím ARC Bratislava) a tretí Dennis Waszek (Ferrari F430, tím Flex Motorsport).

Štvrté miesto padlo do rúk Marcelovi Kusínovi (tím K&K Racing) pred Piotrom Krawczykom (tím Premium Motorsport), Patrikom Tkáčom (tím Dino&Co), Petrom Vacíkom (tím Flex Motorsport) a Jozefom Jakubíkom (tím MenX).

Marián Bazala;epilog-0196.jpg

V triede do 3 500 cm3 vyhral Samo Sládečka pred tímovým kolegom Robertom Šenkýřom (tím Šenkýř Motorsport) a Danielom Skalickým (tím Duck Racing).

Marek Fried (tím KT Motorsport) získal v sobotu svoje tretie tohtoročné víťazstvo v kategórii ESET Šprint do 2 000 cm3. Druhý skončil jeho tímový kolega Peter Mandelík (tiež na Lotuse) a tretí bol Julo Konček (Vauxhall, tím Juko&Co). Triedu S1600 vyhrala Ulrike Krafft pred Erwinom Lukasom (obaja Ravenol Team) a tretie miesto padlo do rúk Ksenii Niks (tím M Sport).

Vytrvalosť v rukách Jakubíka s Vorbom

Len niečo vyše 5 sekúnd delilo v cieli víťazov vytrvalostných pretekov Ľubomíra Jakubíka a Michaela Vorbu (Ferrari 458 Italia) pred Patrikom Tkáčom a Andym Studeničom (rovnako Ferrari 458 Italia). Tretí skončili Antonín Herbeck s Tomášom Liedlom (Pagani Zonda), s odstupom 19,4 s za víťaznou dvojicou. Jakubík s Vorbom si tiež pripísali najrýchlejšie kolo pretekov (2:01,749).

Marián Bazala;epilog-1562.jpg

Triede do 3 500 cm3 dominovali Daniel Skalický a Lumír Firla (BMW M3, tím Duck Racing), pred Marcelom Kusínom a Petrom Válkom (BMW M3, tím K&K Racing Válek Autosport) a tretími Milanom Valášekom a Zbyňkom Buchtom (Ginetta G50, tím Racing ADS).

Poliaci pre zmenu vyhrali kategóriu do 2 000 cm3 a to menovite Piotr Janiak s Maciejom Plucinskim (Renault Clio, tím Basenurt A&T), pred Petrom Mandelíkom a Petrom Levíčkom (Lotus Exige, tím KT Motorsport).

Divízia 5 patrila menám Maciej Marcinkiewicz/Adam Muzyczuk (tím IZOPANEL Racing). Druhí skončili Willy Gruber/Piotr Bednarek (tím Geus Racing).

Marián Bazala;epilog-1874-1.jpg

Nedeľný šprint pre Herbecka a Frieda

Tak ako v sobotu aj v posledný deň pretekov na Masarykovom okruhu patrili šprintové preteky Antonínovi Herbeckovi a Markovi Friedovi. V kategórii nad 2 000 cm3 skončil druhý Dennis Waszek a tretí Miro Konôpka. Všetci traja tak zopakovali svoje sobotňajšie výsledky.

Štvrtý skončil Piotr Krawczyk (Mercedes SLS GT3, tím Premium Motorsport), za ktorým sa umiesntili najlepší jazdci triedy do 3 500 cm3 - Samo Sládečka a Robert Šenkář (obaja BMW M3 GTR, tím Šenkýř Motorsport). Tretie miesto v triede si vzal Radim Michálek (BMW Z4, tím K&K Racing).

Marián Bazala;epilog-2306.jpg

ESET Šprint do 2 000 cm3 rovnako zopakoval sobotňajšu výsledkovú listinu: zvíťazil Marek Fried pred Petrom Mandelíkom a Julom Končekom. Trieda do 1 600 cm3 patrila jazdcom tímu RAVENOL - Romeo Luciano, Ulrike Krafft a Erwin Lukas.

Najrýchlejšie kolo pretekov patrilo rovnako víťazom dvoch najsilnejších tried - Antonínovi Herbeckovi (2:01.208) a Markekovi Friedovi (2:12.613).

Formuly: Höher s Trnkom vo vlastnej lige

Prvé preteky monopostov na brnenskom okruhu vyhral Christopher Höher pred Jakubom Smiechowskim a Gabrielou Jílkovou. Höher neváhal zopakovať triumf aj popoludní, tentokrát pred tímovým kolegom Franzom Wössom a Jakubom Smiechowskim.

Trieda do 1 000 cm3 poznala v oboch pretekoch rovnakého víťaza: Peter Trnka (tím AMK ECCE Homo), druhý Jaroslav Pospíšil (tím Chabr Motorsport) a tretí Antonín Sus (tím Fras Motorsport).

Marián Bazala;epilog-1490.jpg

ESET V4 Cup - šprint pozná svojho víťaza

Je ním Miro Konôpka v triede D4 nad 2 000 cm3, ktorý so 172 bodmi zvíťazil nad Poliakom Piotrom Krawczykom (124 b) a Čechom Anotnínom Herbeckom (105 b).

Kategóriu do 2 000 cm3 vyhral so 112 bodmi Peter Mandelík, s náskokom len 4 bodov pred tímovým kolegom z KT Motorsport Markom Friedom. Tretí skončil Poliak Mark Rzepecki (84 b).

Marián Bazala;epilog-2577.jpg

Rozhodnuté aj vo formulách

Už Slovakia Ring priniesol isté prvenstvo Christopherovi Höherovi a Petrovi Trnkovi. Höher si v Brne pripísal ešte ďalšie dve víťazstvá a sezónu skončil s 230 bodmi. Brno tak rozhodlo o druhých a tretích miestach, ktoré padli do rúk Christophovi von Grünigenovi (142 b) a Petrovi Trnkovi (98 b).

V triede ESET Formula do 1 000 cm3 získal prvenstvo Trnka (216 b). Druhé miesto patrilo Antonínovi Susovi (143 b) a tretie Jaroslavovi Pospíšilovi (113 b).

Marián Bazala;epilog-1938-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri