Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ePrix Monaka vyhral elektrický mužíček Buemi

Saturday, 13. 05. 2017 - 17:42, Ľuboš Kašický   

ePrix Monaka vyhral elektrický mužíček Buemi

Elektrická formula docupkala do nablýskaného Monte Carla, kde piate preteky v sezóne vyhral Sebastian Buemi z tímu Renault eDAMS.


Elektrická formula sa pomaly zbavuje plienok a začína cupkať po motoristickom svete na vlastných. Tento víkend docupkala do nablýskaného Monte Carla, kde si už druhýkrát zajazdila svoju vlastnú ePrix. Podobne, ako v roku 2015, aj teraz skončil prvý Buemi a druhý Lucas di Grassi.

Obaja menovaní boli najrýchlejší aj v poludňajšej kvalifikácii a v pretekoch odjazdili svoju vlastnú ligu. Sebastian Buemi dokázal zvíťaziť spôsobom štart cieľ, keď odrazil aj záverečný útok Brazílčana di Grassiho a pripísal si už štvrté víťazstvo z doterajších piatich pretekov. Celkovo však elektrický mužíček zo Švajčiarska zaokrúhlil počet svojich ePrix víťazstiev na desať.

rfe03.jpg

Na skrátenom okruhu F1, keď sa hneď po prvej zákrute trať stáča dolu k prístavu a nadväzuje na šikanu za tunelom (v F1 ide do kopca ku kasínu), sa piloti s rešpektom vyhli kolízii a na prvých štyroch miesta sa poradie nezmenilo. Na čele sa usadil Buemi pred di Grassim, Piquetom a Vergnem. A snáď by boli takto došli až do cieľa, keby Vergne v polovici pretekov nekolidoval s Piquetom.

Poškrabaný súboj o tretie miesto privolal na trať safety car, keď Vergne ostal nalepený na zvodidlách nad prístavom. Túto situáciu všetci využili na zastávku v depe a výmenu monopostov. Dokonca prišla vhod aj Piquetovi, ktorý by asi inak do cieľa nedošiel. Takto však stratil iba jedno miesto v prospech veterána Nicka Heidfelda.

mc01-3.jpg

Po zvyšok pretekov si na úzkej trati piloti dávali pozor, aby sa vyhli kolíziám a na rozdelenom poradí došli až do cieľa. Nič na tom nezmenil, ani záverečný bezzubý atak di Grassiho na Buemiho. Švajčiar si po štvrtom víťazstve v sezóne upevnil aj priebežné vedenie v šampionáte a di Grassi verí, že jeho náskok zotrie počas víkendu v New Yorku, kedy sa budú jazdiť dve ePrix a Buemi bude plniť povinnosti v Majstrovstvách sveta vytrvalostných špeciálov.

race-results-fe-mc.jpg

Za zmienku stojí ešte jazda úradujúceho šampióna cestovných vozidiel, Pechita Lopeza, ktorý zajazdil prekvapivo dobre kvalifikáciu a štartoval zo siedmeho miesta. Po kolízii v úvode pretekov však musel do depa. Prepadol sa na chvost a nakoniec ani preteky nedokončil pre technický problém.

Šieste preteky ePrix sezóny sa jazdia už počas nasledujúceho víkendu v uliciach Paríža.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri