Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Elfyn Evans o Mikkovi Hirvonenovi a sezóne tohtoročnej a budúcoročnej

Saturday, 06. 12. 2014 - 04:27, Katarína Ďurecová   

Elfyn Evans o Mikkovi Hirvonenovi a sezóne tohtoročnej a budúcoročnej

Elfyn Evans vo svojom posezónnom stĺpčeku pre britský server Crash.net popisuje primárne svoje dojmy z domácej Wales Rally GB, okrem toho sa ale venuje i hodnoteniu svojej premiérovej sezóny vo WRC, ktorá vôbec nedopadla zle. Čo pokladá tento waleský jazdec za svoje najväčšie úspechy a na čo by najradšej zabudol?

„Našu prvú sezónu som si skutočne užil a vedomosti a skúsenosti, ktoré sme nadobudli nám budú v budúcnosti veľmi platné. Myslím, že sme ukázali, že máme potenciál a nemôžem sa dočkať, kedy na týchto výsledkoch budúci rok začneme stavať. Nemecko a Francúzsko boli určite tými najlepšími bodmi našej sezóny. Myslím, že na oboch podujatiach sme ukázali, že rýchlosť nám nechýba. A potom samozrejme - nič nie je lepšie, ako štartovať za volantom WRC špeciálu pred domácim publikom na Wales Rally GB. Na druhej strane, na poslednú rýchlostnú skúšku vo Švédsku by som najradšej zabudol, ale aj to je súčasťou učenia sa. Musíte proste prijať všetko a zo všetkého sa niečo naučiť," hodnotí Evans sezónu 2014, ktorú strávil za volantom Fordu Fiesta RS WRC tímu M-Sport.

M-Sport;126066-evans11fr14cm446a.jpg

Dodajme len, že čo sa týka Nemecka a Francúzska, Evans na týchto podujatiach obsadil štvrté, respektíve šieste miesto. V Nemecku okrem toho získal i tri body za vyhranú Power Stage (a jeho zatiaľ jedinú rýchlostnú skúšku) a vo Francúzsku si na svoje konto dokázal pripísať sériu druhých najrýchlejších časov na štyroch rýchlostných skúškach, čo na premiérovú sezónu rozhodne nie je zlé. Čo sa týka Švédska, tak Evans na poslednej rýchlostnej skúške havaroval a prišiel tak o deviate miesto.

Celkovo si Evans na svoje konto pripísal 92 bodov a zisk siedmej priečky v šampionáte jazdcov, jeho najlepším umiestnením je už spomenuté štvrté miesto, ktoré sa mu okrem Nemecka podarilo získať i v Mexiku.

Katarína Ďurecová;img-6880-5.jpg

„Už sa teším na budúcu sezónu a je dobré, že tu nie je dlhá pauza a začne už čoskoro! Máme naplánovaných veľa testov a prípravu na rok 2015 a budúci týždeň ma taktiež čaká i stretnutie s niektorými z mojich partnerov v sídle firmy Sparco v Taliansku. A povedzme to otvorene - Monte Carlo už je za rohom! Na Rallye Monte Carlo sa veľmi teším. Viem, že nás čaká veľa práce - analýza všetkých dát z tejto sezóny, ale ja som pripravený ukázať progres na každej rally a dokázať tak, že mám potenciál a rýchlosť v budúcnosti bojovať s tými najlepšími," píše vo svojom stĺpčeku optimisticky a bojovne naladený Evans.

A čo hovorí Elfyn Evans o svojom teraz už bývalom tímovom kolegovi Mikkovi Hirvonenovi? „Posledný deň (Wales Rally GB) bol skutočne veľmi emotívny, keďže Mikko vtedy ohlásil svoj odchod z rally. Celému šampionátu a M-Sportu zvlášť dal veľmi veľa. Všetci v servis parku sme mali taký zvláštny pocit, ale on proste išiel a spravil to, čo vie najlepšie - nemyslel na to a dosiahol vynikajúci výsledok. Rád si myslím, že podobne sme na tom boli aj my. Mikko nám bude v tíme veľmi chýbať. Z mojej strany, nemohol som si priať lepšieho tímového kolegu. On a Jarmo (Lehtinen) nám boli vždy ochotní pomôcť a poskytnúť cenné rady. Keď sa pozriete na zbierku Mikkových úspechov, ťažko uveriť tomu, že nezískal titul. Pokiaľ ja budem mať na konci svojej kariéry podobné štatistiky, tak budem veľmi šťastný," sympaticky uzatvára 25-ročný Walesan.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri