Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Elektrický problém znemožnil Gondovi a Drivexu štart

Friday, 22. 02. 2013 - 00:11, T. Szabosi   

Elektrický problém znemožnil Gondovi a Drivexu štart

Napriek problémom slovenský pilot Richard Gonda, ktorý debutoval s Dallarou F308 tento víkend na okruhu Paul Ricard, sa potvrdzuje priaznivý vývoj jeho pôsobenia v zimnej sérii F3. Tesne pred pretekom, ktorý bol naplánovaný na štrnásť kôl, sa v zahrievacom kole na monoposte objavil elektrický problém, ktorý si vyžiadal návrat do boxov následne znemožnil mladému a sľubnému jazdcovi štart do pretekov.

 Team;0213-6-255.jpg

Gonda, tak ako to v piatok počas štyroch tréningov naznačil, sa neustále zlepšoval a v tomto trende pokračoval aj počas sobotného tréningu pri každom výjazde na trať a vo voľnom tréningu v sobotu ráno dosiahol ôsmy najrýchlejší čas 2:05.781. Tento výkon naznačoval podobné umiestnenie aj v kvalifikáciii, čo by bolo aj obzvlášť vítané. I keď ešte dokonale nepoznal správanie nových pneumatík, dokázal z nich dostať čo najviac a Gonda v kvalifikácii zajazdil čas 2:05.871 - deviate miesto v poradí pretekárov s Dallarou F308, a to napriek tomu, že svoje najrýchlejšie kolo nezajazdil v čistej premávke, najmenej dvaja ďalší piloti mu to znemožnili v treťom sektore.

 Team;0213-8-6.jpg

Pretek, ktorý trval štrnásť kôl začal o 15:00 a Slovák v ňom mal štartovať z desiatej rady, plánoval sa vyhýbať sa incidentom a dostať sa do cieľa na čo možno najvyššej pozícii a získavať nové skúsenosti s Dallarou F308. Bohužiaľ elektrický problém v zahrievacom kole prinútil pilota vrátiť sa do boxov a ani napriek úsiliu mechanikov do preteku neodštartoval.

 Team;0213-2-104.jpg

Šéf tímu, Miguel Angel de Castro: "Bohužial, všetko, čo sa Richard naučil počas predošlých dvoch dní, nemohol prakticky ukázať , a to kvôli elektrickým problémom, ktoré sa objavili na jeho monoposte. Toto je pretekanie, to je motoršport. Napriek tomu si myslím, že by sme to mali brať pozitívne, a teda napriek tomu, že Richard ešte pred víkendom nepoznal auto, robil veľké pokroky a stále sa zlepšoval. V druhej polovici víkendu dosahoval časy jazdcov, ktorí mali aspoň za sebou skúsenosti aspoň z jednej sezóny majstrovstiev v F3. Myslím si, že v keby sa neobjavil technický problém a Richardovi by sa podarilo odštartovať, celkom určite by mohol dojazdiť preteky v top desiatke pretekárov. "

www.galiciaenrallys.com

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri