Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Duras s víťaznou predsezónnou prípravou, Erdélyi s technickou poruchou

Monday, 18. 04. 2016 - 20:22, Michal Petreje   

Duras s víťaznou predsezónnou prípravou, Erdélyi s technickou poruchou

V motoristickom svete v trochu netradičnom termíne- vo štvrtok- sa v ten uplynulý, 14.apríla ozýval brnenským okruhom rev pretekárskych motorov, ktoré prišli súťažiť v rámci Slovenského okruhového pohára. Viac ako 70 prihlásených sľubovalo pekný motoristický zážitok ako pre divákov, tak aj pre pretekárov, pretože v jednotlivých triedach to mimo triedy malých áut bolo poriadne nabité.

Medzi najsilnejšími autami nechýbal ani tím okruhového pretekára a majstra Európy v pretekoch do vrchu Roberta Šenkýřa, ktorý do Brna priniesol hneď 3 autá – dva kusy BMW E36 GTR a BMW M3 E92. Do E36 sa po zimnej pauze posadil opäť Tomáš Erdélyi, ktorý je v okruhovom športe „starým mazákom“, za novú tvár v československom okruhovom športe však môžeme považovať jazdca druhého BMW E36 GTR, Martina Durasa.

Michal Petreje;dsc-0470-2.jpg

Trenčan jazdiaci za Šenkýř motorsport iba od augusta minulého roku má za sebou len pár pretekov v rámci amatérskych sérií, avšak podľa časov a výsledkov určite nebude len „do počtu“, čo dokázal aj počas štvrtkových pretekov v Brne. Aj napriek drobným komplikáciám akými boli vysoká premávka na trati jazdil konzistentné a rýchle časy na čele triedy do 3,5 litra. V jazdeckom poli pritom za ním zaostali aj generačne mladšie autá ako Porsche, Ginetta, či Lotus.

Michal Petreje;dsc-0117-5.jpg

Do prvého preteku sa Martin kvalifikoval na štvrtom, do druhého na skvelom druhom mieste. V prvých pretekoch sa umiestnil na treťom mieste hneď za omnoho skúsenejšími Tomášom Erdélyim a Jiřím Prochádzkom. Do druhých pretekov, vypísaných rovnako na 20 minút štartoval z druhého miesta, pričom jeho tímový kolega Tomáš Erdélyi do pretekov neodštartoval pre drobnú technickú poruchu, keď mu službu vypovedal display informujúci o teplote, otáčkach a iných dôležitých údajoch.

Michal Petreje;dsc-0212-6.jpg

Z prvého miesta štartoval Jiří Procházka jazdiaci za Mirage motorsport, avšak kolidoval s tretím jazdiacim pretekárom tímu Šenkýř motorsport, Petrom Vencálkom, jazdiacim na BMW E92 GTR. Na prvé miesto v triede do 3500 ccm sa tak dostal Duras a na tejto pozícií aj priviedol auto do cieľa. Čo na to však hovorí sám pretekár?

Michal Petreje;dsc-0452-4.jpg

“Oba preteky boli perfektné a veľmi som si ich užil. Prvá kvalifikácia bola trošku horšia, nepodarilo sa mi spraviť čisté kolo bez prekážajúcich áut, ale v druhej kvalifikácii to už bolo o čosi lepšie. Oba preteky dopadli veľmi dobre a auto fungovalo perfektne, za čo samozrejme ďakujem celému tímu Šenkýř Motorsport. Bol to môj druhý pretek v živote. Prvé preteky som absolvoval v Moste pred týždňom, kde som musel bohužiaľ odstúpiť z prvého miesta pre poruchu spojovacej tyčky riadenia. Tento krát to ale vyšlo a všetci sme spokojní. Už teraz sa tešíme na preteky zóny strednej Európy ,ktoré začínajú 28-30.apríla na Hungaroringu. Tento seriál bude pre nás pre tento rok prioritou a pokúsime sa podľa možností zabojovať o čo najlepšie umiestnenie. Srdečne všetkých pozývame, príďťe nás podporiť!“



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri