Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Druhé pole pre Bottasa

Saturday, 27. 04. 2019 - 20:00, Ľuboš Kašický   

Druhé pole pre Bottasa

Najprv Kubica zničil druhý williams a potom ho napodobil Leclerc svojim harakiri na ferrari. Výsledkom je ďalší kvalifikačný dabl pre Mercedes a pole pre Bottasa.

 

Ani v Baku červené bolidy nestačili na rýchle šípy zo Stuttgartu. Očakávania vkladané do Ferrari najprv polámal mladý Charles Leclerc, keď v druhej časti kvalifikácie vletel prirýchlo do ôsmej zákruty a zničil svoj monopost. „Som hlupák,“ priznával do vysielačky, ale bolo neskoro. Do finále nastúpil ako vyzývateľ mercedesov iba Sebastien Vettel na druhom ferrari a tri desatiny sekundy na pole position boli pre neho len ďalšou prehrou.

fo01-2.jpg

Súboj o najlepšie miesto na štarte sa stal znova interným súbojom pilotov Mercedesu, keď Valtteri Bottas v samom závere zlomil najlepší čas Lewisa Hamiltona o 59 tisícin a druhýkrát v sezóne sa postaví na najvýhodnejšiu pozíciu do pretekov. „Rozhodovali detaily. Tím odviedol skvelú prácu a mne sa vydarilo výborné kolo,“ konštatoval radostne fínsky pretekár, ktorý vie, že toto musí byť jeho najlepšia doterajšia sezóna v F1, aby mal šancu na udržanie miesta v Mercedese.

me03-24.jpg

Keď sa smola nalepí, tak ťažko sa jej dá zbaviť. Niečo o tom vedia v tíme Williams, kde včera poškodil auto Russel a dnes druhé auto chudobného tímu rozbil v úvode kvalifikácie aj Kubica. Ten rovnako naletel do ôsmej zákruty veľmi rýchlo a vyrobil vrásky svojmu tímu.

wi05-kubica.jpg

fo04-2.jpg

Potešením je pohľad na siedme miesto nováčika Lando Norrisa, ktorý svoj mclaren pretlačil hneď za najsilnejšie tímy. Radujú sa aj v Racing Point (FOI), kde Perez vyštartuje z piateho miesta a dobrú robotu odviedol aj Kvyat na Toro Rosso, ktorý sa postaví na šieste miesto.

q3-results-11.jpg

Nedeľňajšie preteky štartujú po štrnástej hodine nášho času vyzerá to tak, že Ferrari nepomohol ani balík nových komponentov, ktoré si priviezli do Azerbajdžanu. Mercedes „neapgrejtoval“ nič a predsa je stále vpredu.

me08-24.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri