Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotárovci pred Lubeníkom a tiež: ako Igor k Vladovi prišiel

Tuesday, 13. 08. 2013 - 20:28, Martin Trenkler   

Drotárovci pred Lubeníkom a tiež: ako Igor k Vladovi prišiel

Pred nami je predposledné kolo slovenského šampionátu v rally - DMACK Rally 2013 - Majstrovstvá Slovenska. Cestami-necestami z ďalekého Prešova trieli tento týždeň do Lubeníka aj nezničiteľná a večne mladá posádka Igor Drotár/Vlado Bánoci, spolu so starou, ale vernou Škodou Fabia WRC.

Na legendárne prešovské duo čaká jeden deň súťaže v gemerských kopcoch a lesoch pri Lubeníku. „Do Lubeníku sa veľmi teším, čaká nás množstvo úžasných a technických rýchlostných skúšok v krásnej prírode, ako aj množstvo skvelých fanúšikov. Budú tam skvelé a vyrovnané posádky. Na Lubeník mám aj zaujímavé spomienky - konkrétne z minulého roku, kde z desiatich rýchlostných skúšok mi na šiestich zdochlo na štarte auto, kvôli problémom so spojkou. Dúfam, že nič také nás tento rok nečaká, len jedna skvelá súťaž," zhodnotil Igor Drotár stav pred Rally Lubeník.

Tibor Szabosi;67c2640-1.jpg

40 rokov Igora Drotára: Ako som spoznal Vlada

Igor Drotár a Vlado Bánoci patria k sebe spolu ako Lasica so Satinským a medzinápravový diferenciál k vozidlu WRC. Ich spoločná púť naprieč slovenskými traťami rally trvá dlhšie, než väčšina manželstiev. O ich začiatkoch sa rozpovedal sám Igor Drotár:

„S Vladom sme sa spoznali vo veku asi 4-5 rokov. Boli sme susedia. Ako kamaráti sme nastúpili aj na základnú školu. Tam sa naše priateľstvo utužilo a trvá dodnes. On ma dokonca ukecal na pretekanie. Ja som bol totiž veľký umelec - gitarista, spevák...keď si vedel spievať, chceli ťa predsa všetky dievčatá... Hral som v kapelách a Vlado chodil stále za mnou a presviedčal ma na pretekanie. On už vtedy jazdil s jedným pánom doktorom, na Trabante. Nakoniec ma zlomil a zapáčilo sa mi to. Moje prvé ozajstné preteky s Vladom boli hneď moje druhé ozajstné preteky - Rally Levoča. To som šiel na vlastnom FIAT 128 coupé. To je ako keby si mal dnes Veyrona... Keď si chcel pretekať, musel si si vyjazdiť branno-orientačné preteky, potom oblastné, potom Slovensko, potom republiku. Ja som s Vladom začal jazdiť slovenské majstrovstvá, s tým, že som vlastne nemohol jazdiť, lebo som mal len tzv. tretiu výkonnostnú triedu a Vlado druhú. Boli sme preto písaní ako Bánoci/Drotár, aj keď ja som bol jazdec. Stali sme sa majstrami Slovenska a postúpili sme do majstrovstiev ČSSR. Tam sa nám veľmi nedarilo a vypadli sme. Preto som začal rýchlo jazdiť späť na Slovensku - už ako jazdec, ktorý predtým postúpil z „trojky" do „dvojky." Musel som však ísť s iným spolujazdcom, aby som postúpil späť do „republiky." Keďže som na domácej pôde uspel a mal vlastnú licenciu, mohol som späť v majstrovstvách ČSSR figurovať už ako jazdec. Tak sme sa konečne premenovali na Drotár/Bánoci."

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;co8c3707-6.jpg

Tibor Szabosi;co8c3598-6.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri