Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotárovci na domácej pôde

Tuesday, 30. 04. 2013 - 19:34, Martin Trenkler   

Drotárovci na domácej pôde

Jubilejná XX. Rally Prešov je predo dvermi. Vo štvrtok je slávnostný štart a od piatku do soboty sa posádky prakticky nezastavia. Pre domáceho Igora Drotára a Vlada Bánociho je Rally Prešov tak trochu ich mladá dcéra.

Napokon Vlado tu štartoval už pri prvej rely v roku 1976 a Igor iba rok na to. Ich úspechy v druhej polovici 90-tych rokov inšpirovali miestnych fanúšikov, na čele s Vladom Bánocim, aby vrátili Prešov na mapu národného šampionátu. Celých pätnásť rokov sa totiž táto rely neorganizovala. V sezóne 1998 konečne privítala východniarska metropola pretekárske autá.

Jozef Pisch;1t1u0643-2.jpg

40 rokov Igora Drotára

Bez posádky Drotár/Bánoci a ich ŠKODA Fabia WRC by si fanúšikovia jubilejnú rely ani nevedeli predstaviť. Aj sám Igor slávi tento rok významné jubileum - 40 rokov odkedy sadol za volant pretekárskeho auta. Po prvej tohtoročnej súťaži v Egri mi povedal: „Nedávno mi Vlado zahlásil, či si uvedomujem, že už 40 rokov som automobilovým pretekárom. No áno, je to priam nenormálne, ale robíme to s láskou a baví nás to. Je to súčasť toho, že si vychutnávame život. Bez radosti a bez lásky predsa nič nemá zmysel. Inak vezmi si, že všetci moji mladí konkurenti nemajú ani toľko rokov, koľko ja pretekám..." - skonštatoval s humorom tento majster volantu a rovnako aj majster slova. V sérii článkov vám prinesieme jeho spomienky.

Igor Drotár a jeho prvá Rally Prešov

„Prvý Prešov boli pre mňa zaujímavé a dôležité preteky. V tej dobe som už vyhrával a viedol som aj tam. Myslím, že sa písal rok 1977. V poslednej rýchlostnej skúške mi nevyšla zákruta a zasekol som sa. Do cieľa som tak došiel na poslednom mieste. Vtedy za mnou prišiel jeden človek a povedal mi: „To nie je umenie vyhrávať  rýchlostné skúšky, treba vyhrať preteky!" Uvedomil som si, že netreba za každú cenu jazdiť len absolútnu hranu, poučil som sa a stal som sa lepším jazdcom."

Martin Trenkler/RPM

Martin Trenkler;mg-4835.jpg

Martin Trenkler;mg-4785.jpg 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri