Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotárovci budú v Košiciach varení-pečení

Tuesday, 11. 08. 2015 - 16:20, Public relations   

Drotárovci budú v Košiciach varení-pečení

Akosi sme si zvykli, že slovenská rally je sústredená prevažne na východnom Slovensku. Prešov, Lubeník, Tatry a Košice tvoria dve tretiny našich súťaží. Práve tu nájdete fanúšikov, ktorí vymenia letné vodné osvieženie za hluk motorov niekde hlboko v lesoch. Z východu pochádza tiež celá plejáda výborných jazdcov, ako aj ľudí, bez ktorých by tento šport fungoval len ťažko. V súčine posledných dvoch skupín je určite aj Dr. Vladimír Bánoci, ktorý sa už istotne teší na horúce miesto spolujazdca po boku hviezdneho Igora Drotára. Na rade je 41. Rally Košice.

V horúčavách bude ich „kreslo" takou malou pecou, no vďaka domácej podpore sú obaja Prešovčania v Košiciach tak či tak „varení-pečení". Igor naberá druhý dych, ktorý sa mu v tom vzduchu a v silnej konkurencii určite zíde. Košice prinesú dvojdňovú súťaž, pričom sobota začína tesne pred poludním a končí po siedmej večer. Posádky počas prvej etapy absolvujú 7 rýchlostných skúšok na 4 tratiach. Nedeľa ponúka síce iba dve trate (s dvomi prejazdmi) v Slanských vrchoch bližšie ku Prešovu, no svojím charakterom patria k tým najnáročnejším. „Opiná" meria dokonca 24,35 km! Celková dĺžka 11 rýchlostných skúšok 41. Rally Košice je presne 140 km.

Tibor Szabosi;h7p0353-5.jpg

Igor Drotár: „Na Košice sa nesmierne teším, keďže sú takpovediac našou druhou domácou súťažou. Trate poznáme z predošlých ročníkov, sú rozmanité a náročné. Rovnako náročná je aj naša konkurencia, no práve to ma motivuje a teší. Radosť mi robí aj naše fantastické auto - Citroën DS3 WRC, na ktoré sa teším, ako aj na fanúšikov, ktorých je v tomto regióne veľmi veľa."

Skutočné výsledky nie sú v rukách, sú v hlave: vaše tempo a nasadenie, psychická pohoda a sústredenie sa - všetko vzniká práve tam. Navyše rally je skutočne tímová práca - tandemový zoskok do priestoru, na konci ktorého tróni ručička stopiek. Nemôžem sa mýliť - veď „odhodlané" stopky má na svojej prilbe nakreslené aj najväčší mág rally Sébastien Loeb.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;h7p2192-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri