Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Drotárov historický úspech v Rechbergu

Tuesday, 29. 04. 2014 - 20:39, Public relations   

Drotárov historický úspech v Rechbergu

Prešovská legenda Igor Drotár začal svoju sezónu pretekov do vrchu tak dobre, ako sa len dá. Zo 42. medzinárodných pretekov v Rechbergu (Rakúsko) si odniesol dve významné trofeje.

 

Tibor Szabosi;h7p8431.jpg

Vyše 270 štartujúcich bojovalo 26. a 27. apríla na kopci nad dedinou Tulwitz, 40 km severne od rakúskeho mesta Graz. Rechberg-Rennen otvoril slovenskú kopcovú sezónu a Igor Drotár tam nemohol chýbať. Preteky mali pre všetkých mimoriadny význam - išlo totiž o podujatie Majstrovstiev Európy v pretekoch do vrchu. Trať v dĺžke 5 050 m skúšalo od začiatku víkendu počasie, skvelá organizácia však aj pri takom vysokom počte štartujúcich pomohla k plynulému chodu pretekov; aj po nehodách trať dokázali vyčistiť a otvoriť za pár minút...

Tibor Szabosi;co8c0249-10.jpg

Igor Drotár prišiel do Rechbergu prvýkrát. „Po prvých jazdách som si uvedomil, že naučiť sa trať nie je také ťažké, no na samotné jazdenie je náročná - ide o úplne iný typ cesty, než u nás," povedal Igor a pokračuje: „Sú to skutočne veľké preteky - 272 pretekárov a všetko svetová špička - vrátane techniky. Povedal som si, že ak sa zmestím do top 50, bude to veľký úspech."

Tibor Szabosi;h7p8444.jpg

Igorova Škoda Fabia WRC upravená pre preteky do vrchu zažila svoju premiéru už minulý rok. Napriek predsezónnej príprave vozidla sa aj v Rechbergu objavili známe problémy s radením. Igor Drotár: „V prvý deň auto nefungovalo tak, ako malo, no v nedeľu - v deň pretekov, sa napokon umúdrilo. Od začiatku som jazdil naplno," povedal Igor a výsledok nenechal na seba dlho čakať: „Podarilo sa nám vyhrať v Medzinárodnej triede kapotovaných vozidiel E1+2000, a to v silnej konkurencii. Vyhrali sme tým pádom nielen európsku, ale aj slovenskú časť šampionátu. Teším sa a som hrdý, že sa nám podaril takýto výsledok, na takom veľkom a významnom podujatí," povedal na záver Igor Drotár.

Tibor Szabosi;co8c0257-9.jpg

Už tento víkend ho čaká domáca Rally Prešov, a to v dvojitej úlohe organizátora podujatia a pretekára. Po sobotňajšej súťaži hneď odchádza na Oždianske serpentíny, kde v nedeľu odjazdí druhé preteky slovenských pretekov do vrchu.

Tibor Szabosi;co8c9121-8.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri