Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Drotárov cieľ splnený: ďalšie víťazstvo v rukáve

Tuesday, 24. 06. 2014 - 21:08, Public relations   

Drotárov cieľ splnený: ďalšie víťazstvo v rukáve

Drsný Liptov s nádhernou prírodou poskytol automobilovým pretekárom minulý víkend ďalšie náročné preteky do vrchu. Tradične klzký asfalt ako na suchu, tak za dažďa predstavuje nevídanú výzvu. Po nedávnej nehode v poľskej Limanowej však Igor Drotár nestiahol nohu z plynu ani v krízových situáciách. Odmenou mu je jedno druhé miesto a jedno víťazstvo v absolútnom hodnotení, ako aj víťazstvo v súčte všetkých časov. „Zistil som, že poslednú haváriu sme mali pred 23 rokmi na Rally Bohemia. Aj preto som šiel na Huty s väčším rešpektom," povedal na úvod Igor Drotár a pokračuje: „Medzitým mi jeden veľký automobilový pretekár povedal: teším sa, že si havaroval, pretože to znamená, že máš srdce stále mladé a bojovné."

Tibor Szabosi;h7p4612.jpg

Po nehode v Limanowej išiel Igorov špeciál na kompletnú opravu. Na Hutách tak štartoval so svojím klasickým rallyovým autom Škoda Fabia WRC, ktorý má o 300 konských síl nižší výkon a o 300 kg väčšiu hmotnosť. Ako teda prebiehal víkend - t.j. sobotňajšie tréningy a dve ostré jazdy, spolu s rovnakým nedeľňajším scenárom? Slovo má opäť prešovský pretekár: „Tréningy prebehli nad moje očakávania dobre. Prvé ostré jazdy sme šli na mokrej trati a skončil som 10. absolútne. V druhej ostrej jazde som však skončil absolútne najlepší. Súčtom časov som tak skončil na druhom mieste, čo ma nesmierne potešilo. Navyše som zabudol na všetky starosti po rane v Poľsku a mohol tak ísť naplno. V nedeľu som zajazdil oba tréningy s najlepším časom a v ostrej jazde ma predbehla len jedna formula. V druhej jazde som chcel ešte pritvrdiť. Po 1,5 km už pršalo a šiel som na suchých pneumatikách. Zariskoval som, pretože som nechcel kvôli dažďu všetko vzdať a napriek dvom veľkým krízovým situáciám som skončil prekvapivo absolútne prvý. V súčte najlepších časov zo soboty a nedele sa mi tiež podarilo skončiť na prvom mieste."

Tibor Szabosi;co8c3360-6.jpg

Tibor Szabosi;co8c3480-9.jpg

Nekonečný kalendár motoristických podujatí pokračuje už tento víkend v podobe náročnej Rally Lubeník: „Prekrásne skúšky v krásnom kraji a sú tam ľudia, ktorí majú rally radi, je to pre nich tradičný šport. Príde veľa majstrov z okolitých krajín ako Kahle, Valoušek, Grzyb, Béreš a to najlepšie, čo tu máme. Nebude to ľahké, no dáme do toho s Vladom všetko," dodala na záver táto prešovská legenda.

Martin Trenkler/RPM

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri