Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Drotár si na kopci otestoval wéercečko na vode

Wednesday, 18. 05. 2011 - 13:06, T. Szabosi   

Drotár si na kopci otestoval wéercečko na vode

V ostatných rokoch sa tradičným prológom majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu stáva súťaž v rakúskom St. Antone a inak tomu nebolo ani na prahu tejto sezóny. Počas uplynulého víkendu sa bojovalo na tomto kopci o prvé sady bodov do celkového hodnotenia, i do jednotlivých tried. Na úvodnom dvojdňovom podujatí sa predstavilo viac ako 100 štartujúcich, medzi ktorými bola aj dvadsiatka slovenských jazdcov. Na tomto kopci nechýbal ani skúsený matador Igor Drotár, jazdiaci vo farbách Liqui Moly, so svojim Subaru Imprezra WRC.

Tibor Szabosi;co8c2845-1.jpg

Podobne ako vlani aj v tomto roku sa bude snažiť absolvovať čo najviac kopcov, ktoré sa termínovo nebudú prekrývať s domácou rely či relyšprintom v susednom Česku. Pred úvodnou súťažou automobilov do vrchu nemal člen tímu Slovakia Rally System nesplniteľné ciele, keď chcel zamiešať poradím na prvých troch priečkach absolútneho poradia. Jeho plány sa naplnili, v prvý deň skončil na treťom mieste, v druhý si o jednu pozíciu polepšil, keď sa hodnotila iba jedna súťažná jazda, lebo druhú pre nepriaznivé počasie organizátori zrušili. „Na kopcoch sa mi už tradične darí ,a tieto preteky to len potvrdili. Do tohtoročnej sezóny som vstúpil s dobrým pocitom z novej techniky a dokázal som to pretaviť do dobrých výsledkov. Nastupoval som do súťaže s tým, že v triede aj skupine A pri konkurencii piatich wéercečiek by som mohol zatiahnuť a atakovať prvú priečku.

Tibor Szabosi;co8c2850-2.jpg

V celkovom poradí kde predsa len skôr dominujú kopcové špeciály som chcel skončiť čo najvyššie. Pri solídnej konkurencii šikovných a mladších jazdcov s dobrou technikov by som nechcel konkretizovať presne miesto v prvej päťke absolútneho poradia. Výkonom ma viacerí prekvapili, ale na druhej strane som si urobil obraz a môžem s nimi súťažiť aj na ďalších podujatiach," povedal na adresu súperov I. Drotár. Úvodné podujatie sezóny zvládol veľmi dobre a dosiahnuté výsledky naznačili, že s obhajobou minuloročných pozícii to myslí vážne. „Lepšie výsledky som si ani nemohol želať, bilancia - tretie miesto absolútne v sobotňajších pretekoch, druhé v nedeľňajších, a tretie v medzinárodných. Škoda, že sa v druhý deň išla iba jedna jazda, lebo na prvého Rakúšana som strácal sekundu a štyri desatiny na Koiša. Počasie trocha zamiešalo poradím v nedeľňajších pretekoch.

Tibor Szabosi;co8c3604-3.jpg

Po prvý raz som mal možnosť jazdiť s týmto autom na mokrom povrchu, čo bola nová a pozitívna skúsenosť. Po prvej ostrej jazde som cítil šancu zabojovať o celkové prvé miesto, keď na súperov som strácal veľmi málo. Pripravoval som sa na to, že druhú zatiahnem, lebo v prvej som urobil menšiu chybičku, avšak pre zlé počasie sa organizátori rozhodli druhú ostrú jazdu zrušiť. Trocha ma to mrzelo, ale aj tak som dosiahol úžasný výsledok," neskrýval spokojnosť I. Drotár.

Tibor Szabosi;co8c3813-1.jpg

Absolútne poradie majstrovstiev Slovenska prvý deň:

1. Martin Koiš (Ford Focus) 2:53:28
2. Andrej Krajčí (Lola 96/50) 2:55:76
3. Igor Drotár (Subaru Impreza WRC) 2:57:99

Tibor Szabosi;co8c3299-2.jpg

Druhý deň:

1. Martin Koiš (Ford Focus) 1:35:41
2. Igor Drotár (Subaru Impreza WRC) 1:35:81
3. Martin Rondik (Škoda Fabia WRC) 1:41:41

 

Media servis SRS, ecce rallye



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri