Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotár na 9. Eger Rallye: Mladá krv v tele chlapa

Tuesday, 09. 04. 2013 - 17:13, Martin Trenkler   

Drotár na 9. Eger Rallye: Mladá krv v tele chlapa

Nedá sa povedať, že sa Igor Drotár "ešte stále" preteká s mladými jazdcami; Igor Drotár totiž preteká podstatne dlhšie, než väčšina jeho mladých konkurentov vôbec existuje na tejto planéte. Posúďte sami: pre populárneho Prešovčana je toto jeho štyridsiata sezóna za pretekárskym volantom! V cieli druhého súťažného dňa Eger Rallye strácal na víťaza Melichárka 1 min. 18 s. Veľa? Určite nie. Všetci pred ním - Koči, Béreš, Grzyb a Melichárek sú mladá krv v moderných, majstrovských autách. Drotárova desaťročná ŠKODA Fabia WRC - jeho "bábika" - je slovami samotného pretekára "ako mobil spred desiatich rokov, v porovnaní s moderným smartfónom..." Myslím si, že to hovorí samo za seba.

Martin Trenkler;mg-4855-1.jpg

Dvojica Igor Drotár/Vlado Bánoci môže byť so sebou maximálne spokojná. Ich radosť z pekného víkendu a z pretekania je takmer nákazlivá. V celkovom hodnotení slovenského "majstráku" skončili piati, necelé štyri minúty za Melichárkovcami na silnom Citroene C4 WRC. Ich celkové piate miesto v slovenskom šampionáte a druhé v triede 11 (skupina A nad 2000 cm3, vrátane WRC s platnou homologáciou alebo skončenou po termíne 1.1.2009) prišlo po riskantnej voľbe pneumatík v sobotu a následnom vysokom tempe v nedeľu popoludní. Priebežne si vyjazdili piate miesto v prvý deň a šieste miesto na konci druhého súťažného dňa slovenského šampionátu. "Auto fungovalo krásne a dá sa povedať, že aj my. Položila nás ale zlá voľba pneumatík, keďže podmienky boli striedavo mokré a suché. Všetci si napokon zvolili suché pneumatiky, čo bola zjavne správna voľba. To malo vplyv aj na nedeľňajšie jazdy, keďže sa auto na suchých pneumatikách správa samozrejme inak a ja som si musel zvyknúť brzdiť neskôr. Vo vysokých rýchlostiach sa mi ťažko odhadovalo, či auto ešte podrží, alebo ustrelí," ohodnotil Igor prvý súťažný deň.

Tibor Szabosi;ibs7216-1.jpg

Koniec dobrý, všetko dobré

Eger Rallye je náročná súťaž plná nesmierne rýchlych a komplikovaných zákrut. V nedeľu našťastie už nezapršalo a popoludňajšie jazdy skončili posádky pred západom slnka. Okrem zlej voľby obutia v sobotu ich potrápila aj drobná porucha: "Na druhej rýchlostnej skúške sa začal prejavovať akýsi pazvuk a silné vibrácie, čo spôsobil zlomený kardan. Vymenili sme ho a auto ide znovu krásne," povedal obľúbený prešovský pretekár v nedeľu pred poslednými jazdami. V cieli ich čakalo druhé pódiové umiestnenie v triede 11. Prekvapený Igor nič netušiac napokon prebral trofej so slovami: "A to sme za čo dostali??" Maďarský šláger Petróleum Lámpa zo slávnostného štartu tentokrát vystriedal známejší Az a szép, az a szép. Mladí by mu mohli závidieť ten entuziazmus...

Stretávam ho pred slávnostným vyhlásením v uličke historického centra malebného mestečka Eger. Pripálime si cigaretu a hodnotíme víkend. Slovo má opäť Igor: "Víkend hodnotím veľmi kladne, pretože sa teším, že sme došli do cieľa celí a zdraví, s neporušeným autíčkom. Vstup do novej sezóny je vždy taký neistý, ale teraz sa nám šlo veľmi dobre. Nebyť toho zlého výberu pneumatík, mohli sme poskočiť vyššie." Igor ešte s láskou pohladí svoje verné auto a poberie sa porozprávať s ostatnými jazdcami, z ktorých rovnako opadol stres.

Tibor Szabosi;ibs7725.jpg

Legendárna dvojica Drotár/Bánoci si už tento víkend vyskúša novú, 600-koňovú a 1000 kg "ľahkú" ŠKODU Fabia, špeciálne pripravenú na preteky do vrchu. Prvý májový víkend bude v znamení ich domácej Rally Prešov. Ich mladá krv sa znovu ponaháňa s ostatnými mladými, odvážnymi mužmi.

Video: Igor Drotár - pozvánka na Rally Prešov 2013

Video: Eger Rallye 2013 - Igor Drotár po súťaži

Video: Eger Rallye 2013 - Igor Drotár - Petróleum lámpa



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri