Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dramatické Košice a cenné body pre KL Racing

Wednesday, 10. 09. 2014 - 16:08, Martin Trenkler   

Dramatické Košice a cenné body pre KL Racing

Jubilejná 40. Rally Košice priniesla veľa prekvapení. Množstvo veľkých mien vypadlo a mnohí ďalší bojovali s rôznymi problémami, zväčša technického charakteru. No a tiež charakteru policajného... Napriek drámam sa obe posádky žilinského KL Racing Rally Teamu dostali na konci podujatia k významným bodom. A to je predsa najdôležitejšie.

Človek sa akosi nemôže zbaviť trpkej príchuti, ktorú zanechala slovenská polícia na košickej rally. Muži zákona majú právo pokutovať každý, aj zanedbateľný priestupok. A patrične toto právo aj využívali. Možno sa nazdávať, že niektorí jazdci obišli ešte naľahko, bez zabavenia vodičských či technických preukazov. V niektorých civilizovaných krajinách polícia pomáha organizovať premávku, aby jazdci prišli všade načas. Pomáhajú im tiež dôjsť do cieľa s autom inak technicky nespôsobilým do cestnej premávky. Iste, nie zakaždým, no z často „verejných nepriateľov" sa tak stávajú „verejní hrdinovia." Je to šport, nie kriminálna trestná činnosť. Ak niekoho priamo neohrozíte v bežnej premávke, polícia vás v týchto civilizovaných krajinách nezastaví. Žiaľ, to u nás neplatí. Opäť sa potvrdzuje pravidlo, že nenájdete v Európe krajinu, kde by na ľudí poľovalo toľko policajtov. Namiesto plynulého chodu skvelej športovej súťaže sa starali predovšetkým o pokuty. Je rozdiel dodržiavať poriadok a rozdiel zámerne trestať.

Tibor Szabosi;h7p6141-3.jpg

Na tejto rally, nepríjemne poznačenej policajnými zásahmi, však išlo o viac. Tomáš Kukučka s Marekom Podobníkom si v nedeľu popoludní upevnili tretie miesto v absolútnom hodnotení slovenského šampionátu. Ich Škoda Octavia WRC im v boji občas znepríjemňovala život. Slovo má Tomáš Kukučka: „Hneď prvú rýchlostnú škúšku sme dokončili na defekte. Po dvanástich kilometroch sme došli na disku a s poškodením blatníkom. Na ďalšej RS to už bolo lepšie a dali sme slušný čas. Na nočných skúškach nám zo šiestich svetlometov fungovali len dva, čo na odvahe nepridalo. Nedeľa sa začala nezhodou s políciou, no skúšky som napokon absolvoval. Následne sme zvádzali pekné boje s Igorom Drotárom. Napokon mi odišiel aj štartér. Diváci ma roztlačili a neskôr mi štartér mechanici vymenili. Pred poslednou RS som bol len 9 s za Igorom, no kvôli nehode iného jazdca nám pridelili len náhradné časy. Upevnil som si tretie miesto v absolútnom poradí, čo ma nesmierne teší. Po tom všetkom sme s výsledkom spokojní," dodal Tomáš na záver.

Tibor Szabosi;h7p7533-3.jpg

S problémami bojoval aj jeho kolega Vlastimil Majerčák, ktorý v Košiciach štartoval so spolujazdcom Emilom Horniačkom. Slovo má Vlasto: „Prvý deň sme si v podstate vôbec nezajazdili, pretože nám počas prvej skúšky odišla prevodovka a museli sme odstaviť. Po jej oprave sme nastúpili v nedeľu ráno pod „superrally". Po odstúpení Vlada Hanuša sme súťaž dokončili na druhom mieste a získali tak titul majstrov v tejto triede 3. Na Rally Tatry by sme už radi vyskúšali novú techniku," prezradil Vlasto Majerčák.

rally-vyskov-2014-007.jpg

V tom istom čase si na a moravskom Vyškove počas MČR v šprintrally vybojoval druhé miesto ďalší jazdec tímu KL Racing - Karel Trněný: „Vyškovské trate sa nám vždy páčili. Žiaľ súťaž sa nevyvíjala podľa našich predstáv, keďže sme bojovali s vynechávajúcim motorom. To nám nepridalo na koncentrácii a výkone, takže sme na konkurenciu nevyvinuli taký tlak, aký by sme chceli. Napriek tomu sme s druhým miestom veľmi spokojní. Všetko sa rozhodne na posledných dvoch podujatiach a tieto napäté situácie mám rád, vyhovujú mi," skonštatoval po XXII. Rally Vyškov Karel Trněný.

Tibor Szabosi;o8c7644.jpg

Smolu na rýchlostných skúškach aj mimo nich vystriedali cenné body. Spokojný bol aj manažér tímu KL Racing - Marek Lokaj: „Nesmierne náročný víkend plný nečakaných situácií, ako v Košiciach, tak na Morave. Našťastie sme z oboch podujatí odišli s nádielkou dôležitých bodov a Vlastovi už teraz gratulujem k prvému miestu v celkovom hodnotení triedy 3. Čaká nás ešte Rally Tatry, na ktorú sa už teraz veľmi tešíme."

Posledné podujatie Majstrovstiev Slovenska v rally pod Vysokými Tatrami je na pláne 24. a 25. októbra.

Martin Trenkler/RPM

Jozef Pisch;0x8c3708.jpg

kl-partneri-september-2014.jpg

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri