Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Dráma na okruhu Slovakia Ring - pridané video

Sunday, 22. 08. 2010 - 20:20, T. Szabosi   

Dráma na okruhu Slovakia Ring - pridané video

Vážna nehoda poľského pretekára Radoslawa Kordeckého z tímu Fuchs Star Motor Racing, dnes poznačila šprintové preteky najsilnejšej kategórie D4+ 2000. Hneď po štarte sa na štartovej rovinke dostalo do kolízie niekoľko vozidiel, pričom jedno z nich zastavilo v strede dráhy. V momente vyšlo spomaľovacie vozidlo a žlté vlajky varovali jazdcov pred prekážkou na trati. Havarované BMW skupina prvých DTM obišla bez problémov. Podľa svedectiev si Kordecki zrejme všimol prekážku príliš neskoro a strhol auto tak, že sa neovládateľne vyrútilo na kovové bariéry, ktoré prakticky zrovnal so zemou a ktoré ho vymrštili do vzduchu, kde sa niekoľkokrát obrátil a pristál za bariérou. Tam vozidlo zachvátil požiar. Poľského pretekára rýchla zdravotnícka pomoc preniesla do nemocnice v Dunajskej Strede, kde jazdcovi ošetrili popáleniny druhého a tretieho stupňa. Hrozivo vyzerajúca havária sa našťastie zaobišla bez vážnejšieho zranenia.

 mg-1108.jpg

Preteky odštartovali znovu, tentokrát za spomaľovacím vozidlom. Vyhral skúsený portugalský jazdec Filipi Albuquerque na Audi A4 DTM, o tesných 0,907 sekundy pred Štefanom Rosinom na Mercedese DTM a tretím Filipom Sládečkom na Audi A4 DTM, s odstupom 18,349 s za víťazom. Výsledky poznačilo až 8 dodatočných časových penalizácií, ktoré vedenie pretekov udelilo nedisciplinovaným jazdcom: niektorí počas mávania žltou vlajkou predbiehali, čo je prísne zakázané.

 mg-1150.jpg

Podujate navštívil aj prezident Ivan Gašparovič, ale najmä ďalších 10 000 priaznivcov slnka a automobilového športu. Prvý slovenský pretekársky okruh Slovakia Ring, pri Orechovej Potôni, tak uzavrel úspešný víkend automobilových pretekov Cena Slovenska.

 

Martin Trenkler

Media Delegate

 img-4625.jpg

img-4626.jpg

img-4624.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri