Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Domáce prostredie Drotára zaväzuje

Friday, 08. 06. 2012 - 21:17, Daniel Mandzi   

Domáce prostredie Drotára zaväzuje

Druhým miestom v absolútnom poradí a prvým v skupine A i triedy A +2000 vstúpil do novej sezóny automobilov do vrchu jazdec Slovakia Rally System Igor Drotár so škodou Fabia WRC na podujatí v Šternberku. Na tento výsledok spred týždňa chce nadviazať už počas tejto soboty a nedele, keď je na programe druhé podujatie slovenského šampionátu na Jahodnej. Moris cup Jahodná zapíše svoju štvrtú stránku svojej histórie.

Tibor Szabosi;67c8992.jpg

„V Šternberku som jazdil po prvý raz a dlhý skoro osem kilometrový kopec sa nedá po niekoľkých tréningoch presne zapamätať. Aj preto som s výsledkom spokojný a musím priznať, že Jureňa bol rýchlejší a zaslúžene vyhral," vrátil sa v prvému podujatiu kopcovej sezóny skúsený pretekár Igor Drotár. Do každej súťaže vstupuje s maximálnymi cieľmi a inak tomu nie je ani na domácom kopci na Jahodnej. Z roka na rok sa dostáva Moris cup Jahodná  do povedomia jazdcov, pričom po dvoch rokoch sa organizátorom podarilo dostať súťaž do kalendára FIA.

Tibor Szabosi;67c9150.jpg

„Je dobré, že na Slovensku máme aj podujatia FIA, či už je to v rely, alebo v kopcoch. Som presvedčený, že máme organizačný potenciál, ako aj dobré trate aby sme mohli pravidelne hostiť aj zahraničných jazdcov a bodovať do súťaži zaradených v kalendári FIA," hovorí I. Drotár. Úsmev na tvári tohto nestarnúceho pretekára nechýbal ani počas dnešného dňa, keď Igor absolvoval potrebné administratívne úkony, aby mohol zajtra štartovať.

Tibor Szabosi;67c6249.jpg

"Tento kopec beriem ako domáci. Ambície v domácom prostredí sú stále vysoké a zaväzujúce ukázať sa v čo najlepšom svetle že je dobrým pretekárom. Nielen to, ale chce urobiť aj dobrý výsledok a niekedy je to na škodu veci. Záleží aj na tom, ako sa to všetko vyvinie v športe. Chcel by som vyhrať triedu a skupinu, je tu veľa dobrých jazdcov aj automobilov. Nebude to ľahké, ale urobím maximum aby som bol najrýchlejší. Želal by som si dážď, lebo plechovým autám a štvorkolkám to lepšie sedí na mokrom v porovnaní s formulovými automobilmi," hovorí Igor Drotár. Svojou jazdou chce pobaviť divákov, ale iba v tréningových jazdách, lebo v ostrých by rád atakoval opäť popredné priečky poradia.

(glo)

Tibor Szabosi;co8c8929-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri