Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Dôjde v Portugalsku Latvala do cieľa? (+ video)

Sunday, 20. 03. 2011 - 11:14, Katarína Ďurecová   

Dôjde v Portugalsku Latvala do cieľa? (+ video)

Pre Jariho-Mattiho Latvalu je Portugalsko zrejme zakliate - posledné dva ročníky kvôli havárii nedokončil (z ktorých je najmä tá z roku 2009 skutočne pamätná), havaroval tam dokonca aj pred pár týždňami na teste pred Rally Mexico. Jeho cieľ pre tohtoročnú Rally de Portugal je preto jasný - dôjsť až do cieľa (a pokiaľ možno bez havárií).

„Je to najťažšia šotolinová rally sezóny. Trate sú úzke, do mnohých zákrut sa ide na slepo. Rýchlostné skúšky sú lemované stromami a kameňmi, oboje je na vnútornej strane zákrut, kde sa ich jazdci snažia rezať a aj na vonkajšej strane, kde sa auto dostane šmykom, pokiaľ jazdec ide do zákruty príliš rýchlo. Trate majú ílovitý povrch, ktorý je ťažký, ak je sucho a tým pádom náročný pre pneumatiky. Pokiaľ ale zaprší, tak je blatistý a šmykľavý", opisuje nástrahy Rally de Portugal momentálne tretí muž celkového hodnotenia jazdcov.

Monica Parisotto;latvala-antilla_1.jpg

Aj napriek posledným dvom ročníkom tejto rally, z ktorých je pre Latvalu pamätný najmä rok 2009, kedy so svojim Fordom Focusom išiel cez strechu až 17 krát a priam neuveriteľne vyviazol iba s pár škrabancami, Fín hovorí, že nemyslí na minulosť, ale díva sa do budúcnosti: „Havárie sú súčasťou tohto športu a moje havárie v Portugalsku sú minulosť. Radšej sa koncentrujem na budúcnosť ako na to, čo sa prihodilo v minulosti", zakončuje Jari-Matti.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri