Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ďodi Béreš v Zaluži získal ďalšie body pre L Racing

Tuesday, 13. 05. 2014 - 10:20, Public relations   

Ďodi Béreš v Zaluži získal ďalšie body pre L Racing

Tretím kolom, pretekmi v Poľskom Zaluži pokračoval slovenský šampionát pretekov automobilov do vrchu. Jedným z favoritov tohto podujatia bol aj Jozef Béreš mladší a Subaru Impreza WRX z dielní L Racing Teamu.

 

Tibor Szabosi;h7p5308-1.jpg

Daždivé počasie počas sobotňajšieho dopoludnia poriadne otravovalo účastníkov pretekárskeho víkendu v Poľskej Zaluži. Práve na dážď a vodu na trati poriadne doplatil aj minuloročný absolútny víťaz týchto pretekov, Jozef Béreš mladší: „V sobotu, počas oboch tréningov pršalo a my sme mali problém s voľbou pneumatík. Počas prvej tréningovej jazdy som síce obul mokré pneumatiky, ktoré sú určené FIA pre majstrovstvá Európy, tie ale fungovali iba v úvode trate, v hornej časti, kde voda doslova tiekla po ceste nestáli za nič. Do druhého tréningu, keďže na štarte pršalo som opäť obul mokré pneumatiky, ako sa však následne ukázalo, trať bola z väčšej časti suchá, takže som ich akurát tak spálil."

Tibor Szabosi;h7p5663-1.jpg

So štartom sobotňajších pretekov sa mraky nad Zalužou roztrhali a v tom momente bolo jasné, že ostré jazdy sa už pôjdu na suchu. Napriek tomuto faktu však pre minuloročného absolútneho víťaza, Ďodiho Béreša ostala po spočítaní časov z oboch súťažných jázd „iba" siedma priečka absolútneho poradia a štvrtá v triede E1 nad dva litre. „V prvej ostrej jazde nevydržal na Subaru Impreza homokinetický kĺb, čo znamenalo, že som sa prepadol vo výsledkoch dosť hlboko. Druhú jazdu tak nemalo význam veľmi riskovať a išiel som ju voľnejšie. Preto z toho bolo po pretekoch siedme miesto celkového poradia," opísal priebeh ostrých jázd Ďodi Béreš.

Tibor Szabosi;h7p5878.jpg

Napriek faktu, že sobotňajšie preteky skončili, mechanici L Racing Teamu naplno pracovali ďalej aj vo večerných hodinách. „Museli sme zmeniť nastavenie Subaru. Prestavili sme geometriu, ale aj celkovú výšku auta," vysvetľuje ďalej Jozef Béreš. Večerná práca, ako sa ukázalo už nasledujúci deň vyplatila. Už po dvojici tréningov bol s nastavením Subaru jazdec spokojný a chystal sa zaútočiť na najvyššie priečky, čo sa nakoniec aj podarilo. Prvú súťažnú jazdu Ďodi nenašiel na tejto, takmer šesť kilometrov dlhej trati premožiteľa, v druhej ho až v úplnom závere predbehol Čech Václav Janík na formule. „Som spokojný. Mohlo to síce byť opäť absolútne víťazstvo, chýbal k tomu iba kúsok. Václav ale jazdí na formule a tá sa nedá s plechovým autom porovnávať. Medzi plecháčmi som vyhral, doma sú ďalšie body do priebežného hodnotenia seriálu a to je podstatné. V nedeľu všetko fungovalo tak ako malo a to je podstatné. Som zvedavý ako dopadne náš nasledujúci súboj, ktorý bude koncom mesiaca na Jahodnej," povedal po pretekoch Jozef Béreš mladší.

Tibor Szabosi;h7p5940.jpg

Pred podujatím 40. Bieszczadzki Wyścig Górsky Sanok - Zaluž sme vás však informovali, že na štart sa postaví aj šéf L Racing Teamu, Ján Lipták, ten však nakoniec ostal doma, v Krásnohorskom Podhradí a pretekov sa nezúčastnil ani ako divák: „Necítil som sa zdravotne dobre, tak som sa na poslednú chvíľu organizátorom ospravedlnil. Mrzí ma to, chcel som ísť prebehnúť moju Toyotu Celica 165 ST, ale asi sa na mojej vyčerpanosti odzrkadlil neskutočný nápor, ktorý sme v našom tíme mali v posledných týždňoch. S výkonom Ďodiho som samozrejme spokojný, získal pre náš tím nielen ďalšie body, ale aj dáta, ktoré využijeme k vylepšeniu Subaru Impreza WRX. Ďakujem všetkým mechanikom, ale aj ostatným členom tímu a partnerom za podporu. Teraz nás čakajú dva víkendy bez pretekov, dúfam, že si ich poriadne všetci užijeme, oddýchneme si a naberieme nové sily na ďalšiu sériu pretekov, ktoré nás čakajú."

Grzegorz Kozera;10368649-759575920730207-315560841-o.jpg

L Racing Team a jeho jazdcov uvidíme opäť na trati koncom mesiaca máj v Košiciach, na podujatí Moris Cup Jahodná 2014.

L Racing, Miro Majláth

l-racing-loga-2014-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri