Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Dočkáme sa slovenského LMP1 tímu?

Wednesday, 04. 01. 2017 - 13:52, Ľuboš Kašický   

Dočkáme sa slovenského LMP1 tímu?

Britský výrobca Ginetta Cars dnes oznámil stavbu prototypu LMP1 a potvrdil, že o autá má záujem aj slovenský tím ARC Bratislava!

Určite sa zhodneme, že vytrvalostná 24-hodinovka v Le Mans je jedným z klenotov automobilových šampionátov. Jazdí sa zároveň ako súčasť MS vytrvalostných špeciálov a je v záujme celého autošportu, aby jej úroveň bola čo najvyššie. Žiaľ, problémy koncernu Volkswagen nás pripravili o silný továrenský tím Audi a právom sme sa obávali o ďalšiu budúcnosť WEC. Dnes však prišla výborná a povzbudivá správa.

ginneta.jpg

V sezóne 2018 pribudnú k dvom továrenským tímom Porsche a Toyoty, a k dvom súkromným tímom Rebellion Racing a ByKolles Racing, ďalšie tímy. Tradičný britský výrobca športových prototypov, značka Ginetta Cars totiž oznámila, že postaví zákaznícky prototyp LMP1, ktorý v sezóne 2018 plánuje dodávať trom tímom nasadzujúcim dvojicu vozidiel.

gt7d7184-x3.jpg

Ginetta pre tento projekt už angažovala dvoch skúsených konštruktérov. Prvým je Adrian Reynard a druhým Paulo Catone, ktorý pracoval na víťaznom Peugeote 908 LMP1. Britský výrobca z Leedsu zároveň informoval, že už teraz má predbežný záujem od dvoch tímov. Prvým je vraj PRT Racing a druhý slovenský ARC Bratislava! Ak sa to naozaj podarí, tak by sme sa konečne dočkali štartu Slovákov aj v slávnej francúzskej 24-hodinovke.

Prvé testy nového špeciálu Ginetta LMP1 sú naplánované na jún, po skončení 24 h v Le Mans.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri