Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec – konečne doma

Thursday, 18. 07. 2019 - 09:04, Public relations   

Dobšinský kopec – konečne doma

Po sérii zahraničných kopcových podujatí ostáva ZANETI Motorsport doma. Ale nie tak, ako by ste si mysleli. Určite to nebude vysedávanie na záhrade s chladeným pivečkom v ruke, ani lozenie niekde po turistických chodníčkoch v Tatrách. Aj tento víkend bude patriť pretekaniu, tentokrát však na Slovensku. 36. ročník Dobšinského kopca privíta 142 pretekárov z celej Európy.

Peter Fuchsbichler;img-0305-10.jpg

Práve Európa je kľúčové slovo. Toto podujatie je totiž zaradené v seriály FIA EHCC, teda FIA European Hillclimb Championship. A práve v tomto šampionáte má ZANETI Motorsport svoje horúce želiezko v ohni. V skupine S20 je ním dlhoročný skúsený jazdec, aktuálny Majster Slovenska vo svojej triede, Ivan Mutňanský. Predminulý víkend si v Taliansku vyskúšal Škodu Fabia R5. Na domácej pôde sa opäť predstaví na svojom Mitsubishi Lancer Evolution X R4, s ktorým v tejto sezóne zbiera pekné výsledky. „Dobšinský kopec patrí medzi moje obľúbené. Túto sezónu som presedlal do Eva R4 a preto som veľmi zvedavý, aká bude maximálka na konci roviny. Jasné, že tento údaj neznamená vo výsledku nič, ale mne vždy povie, akí sme my blázni“ – povedal Ivan pred pretekom.

Filip Žídek;fzp2069.jpg

Zo zákulisia tímu prišla aj informácia, že počas súťaženia s R5 v Taliansku sa na Mitsubishi pracovalo. Údajne to boli iba servisné práce, ale ktorý pretekár odkryje všetky svoje karty? Dnes musíme iba veriť podaným informáciám, po víkende však uvidíme, či sme ich dostali presné a úplné.

Peter Fuchsbichler;img-0303-7.jpg

Dobšinský kopec začína sériu podujatí, ktoré nasledujú víkend čo víkend. Tento kopcový maratón nebude náročný iba na techniku, ale aj na všetkých členov tímu. Ako sa s tým vysporiadajú a koľko pohárov pribudne do tímovej „siene slávy“? Tak na odpoveď na túto otázku si budeme musieť pár týždňov počkať. Každopádne milý fanúšikovia pekných a rýchlych áut, tento text berte ako pozvánku na jedno z najkrajších motoristických podujatí na Slovensku. Tešíme sa na vás.

Peter Fuchsbichler;img-0475-5.jpg

Peter Baran, ZANETI Motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri