Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec aj roku 2014 s európskym puncom

Thursday, 08. 05. 2014 - 19:25, Public relations   

Dobšinský kopec aj roku 2014 s európskym puncom

Po dvoch, jazdecky, ale aj organizačne veľmi vydarených ročníkoch Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu na Dobšinskom kopci sa všetko zopakuje aj v roku 2014.

 

Tibor Szabosi;gh7p5485.jpg

V posledných dvoch rokoch sa jedno z podujatí zaradených do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu presťahovalo k nám, na Slovensko, do Dobšinej. Partia ľudí, ktorí v minulom roku pripravili už tridsiaty ročník Dobšinského kopca všetko zvládla výborne, za čo jej bola vyslovená aj pochvala od svetovej federácie motoristického športu, čiže FIA. Bodaj by aj nie. V rámci príprav, ale aj samotných pretekov zvládli absolútne všetko, od položenia nového asfaltu na trati, cez bezpečnosť pretekárov, či divákov, spojenia športového podujatia s kultúrou, až po uznanie jazdcov svetových mien. S takýmto kreditom robota predsa len ide akosi ľahšie.

Tibor Szabosi;gh7p4995.jpg

Napriek faktu, že do štartu tohtoročného podujatia ostáva ešte takmer osemdesiat dní, organizačný výbor Dobšinského kopca 2014 už niekoľko týždňov naplno pracuje na jeho príprave. „Samozrejme, že už preteky naplno pripravujeme. Je síce pravda, že po dvoch ročníkoch, ktoré sme v rámci Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu pripravili, všetko ide akosi ľahšie. Každý člen organizačného výboru totiž už presne vie čo má robiť a čo sa od neho konkrétne očakáva. Napriek tomu, každý rok chceme priniesť nielen divákom, ale aj jazdcom niečo nové, netradičné a neopozerané. Čo nové sme vymysleli v rámci Dobšinského kopca 2014 to vám síce ešte dnes neprezradím, určite sa to ale včas dozviete. Ako vždy, v prvom rade dávame do popredia bezpečnostné opatrenia, až potom nasledujú ďalšie prvky, ktoré treba zabezpečiť. Je toho každým rokom viac a viac, keďže chceme nastolenú kvalitu nielen udržať na rovnakej úrovni, ale chceme aby sa neustále zvyšovala," prezradil na úvod riaditeľ Dobšinského kopca 2014 Marcel Kollárik.

Tibor Szabosi;gh7p6910-1.jpg

Jediné slovenské podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu - Dobšinský kopec 2014 odštartuje v dňoch 19. - 21.júla 2014.

Miro Majláth
tlačový tajomník DK 2014

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri