Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Do štartu Rallye Tatry 2016 zostáva šesť týždňov

Thursday, 09. 06. 2016 - 17:31, Public relations   

Do štartu Rallye Tatry 2016 zostáva šesť týždňov

Organizátori 43. ročníka Rallye Tatry na svojej webovej stránke www.rallyetatry.sk zverejnili oficiálne dokumenty podujatia. Zvláštne ustanovenia pre MSR a SRP a žiadosť o dodatočné priestory v servisnom parkovisku nájdete v sekcii Posádky, akreditačný formulár a akreditačné pravidlá pre novinárov sa nachádzajú v sekcii Press a prihlášky na súťaž v sekcii Posádky.

Rallye Tatry 2016 budú súčasťou Majstrovstiev Slovenska v rally MSR (3. podujatie), Majstrovstiev Slovenska historických automobilov v rally (3. podujatie), Rally Legend (1. podujatie), Slovenského rally pohára SRP (3. podujatie) a svoje ďalšie skúsenosti nadobudnú aj posádky v Rallyškole. Ide o národné podujatie s povolenou zahraničnou účasťou. Pre najlepšiu českú posádku je pripravený Pohár Rallye Tatry.

Tibor Szabosi;h7p0192-8.jpg

Tohtoročná edícia populárnych pretekov odštartuje v piatok 22. júla o 19. hodine slávnostným štartom, prejazdom cez štartovú rampu na Námestí sv. Egídia v Poprade. V ten istý deň čaká na súťažné posádky v seriáli MSR prvá rýchlostná skúška - divácky atraktívny nočný okruh v meste Poprad. V sobotu 23. júla do bojov o body a o víťazné poháre zasiahnu aj posádky účinkujúce v SRP a Rallyškole. Víťaza jedného z najstarších motoristických podujatí na Slovensku privítame v cieľovej rampe pri OC Forum v sobotu po 16. hodine.

Hlavný organizátor podujatia, AOS klub Poprad pre súťažiacich pripravil už osvedčené trate rýchlostných skúšok. Spolu, aj s piatkovým nočným okruhom, ich bude sedem. Celková trať Rallye Tatry 2016 pre MSR, historikov a Rally Legend meria 342 km, z ktorých 97 km bude meraných. Posádky v SRP a Rallyškole absolvujú 165 km trať, ktorá obsahuje 3 rýchlostné skúšky v celkovej dĺžke 40, 5 km.

Riaditeľstvo súťaže, kde bude prebiehať administratívne preberanie, akreditácia novinárov a kde budú svoju prácu vykonávať ostatní činovníci rally, je umiestnené v priestoroch Aquacity Poprad. Servisné parkovisko, uzavreté parkovisko a technické preberanie vozidiel bude v priestoroch bývalých vojenských kasární na ul. 29 augusta na sídlisku Západ v Poprade.

Tibor Szabosi;h7p1738-7.jpg

Novinkou tohtoročnej Rallye Tatry bude predsúťažné testovanie tzv. Shakedown, prístupné pre novinárov aj divákov. Testovanie súťažných vozidiel sa uskutoční v piatok 22. júla od 10. do 13. hodiny na uzavretej cestnej komunikácii Sp. Bystré - Poprad.

V obchodnom centre Forum bude v piatok, dve hodiny pred slávnostným štartom, prebiehať moderovaná autogramiáda súčasných jazdcov, víťazov predchádzajúcich ročníkov. To posledné z roku 2015 obhajuje dvojica RUFA sport tímu Grzegorz Grzyb - Robert Hundla.

Ďalšie podrobnejšie informácie nájdu fanúšikovia rally na oficiálnej stránke podujatia www.rallyetatry.sk a v pripravovanom bulletine, plnom hodnotných informácií a kvalitných fotografií.

Slavomír Petrus
Tlačové stredisko
Rallye Tatry 2016

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri