Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Do štartu GLOBAL OIL V. Rally Lubeník zostáva necelý mesiac

Wednesday, 24. 07. 2013 - 23:17, Zdenka Frývaldská   

Do štartu GLOBAL OIL V. Rally Lubeník zostáva necelý mesiac

Necelý mesiac zostáva do štartu GLOBAL OIL V. Rally Lubeník, ktorá sa uskutoční ako 5. podujatie DMACK Rally 2013 - Majstrovstiev Slovenska a 4. podujatie Slovenského Rally Pohára. Hlavný organizátor - obec Lubeník, za pomoci Junior autoklubu Rožňava, pripravili aj pre tento ročník zaujímavé trate a pestrý program.

Zdenka Tamášová;img-3899-7.jpg

Zverejnené zvláštne ustanovenia, spustené prihlasovanie a hneď aj prvé mená v zozname prihlásených na GLOBAL OIL V. Rally Lubeník hovoria o tom, že sa blíži štart ďalšieho podujatia z tohtoročného kalendára rally. To sa uskutoční v novom termíne, v dňoch 16.-17. augusta 2013 a za pomoci nového generálneho partnera, spoločnosti GLOBAL OIL. Súťaž prešla menšími organizačnými zmenami, no nezmenené zostalo umiestnenie riaditeľstva rally na Obecnom úrade v Lubeníku, servisného parkoviska pred SLOVMAG Lubeník a štartovej i cieľovej rampy pred PRIMA BOWLING Lubeník.

Jozef Pisch;1t1u5817-5.jpg

Zaujímavosťou je pozmenená a predĺžená trať, ktorú bude tvoriť deväť rýchlostných skúšok. Divácky najdostupnejšou z nich bude RS Hlinka, na ktorú sa diváci ľahko a rýchlo dostanú peši priamo zo servisu. Kto na tejto skúške vydrží dlhšie, nebodaj celý deň, má možnosť vidieť súťažné posádky MSR trikrát a posádky SRP dvakrát. O niekoľko kilometrov ďalej sa nachádzajú aj RS Teplý vrch a RS Ratková, ktoré súťažné dvojice MSR absolvujú tiež po trikrát, no posádky SRP len raz. Celková dĺžka trate sa vyšplhala na 301 km, z čoho 30% tvoria merané úseky (pre pohár približne o polovicu menej).

Tibor Szabosi;ibs0931-2.jpg

V Lubeníku sa rovnako ako na predchádzajúcich podujatiach stretne špička slovenskej rally, ku ktorej bezpodmienečne patria aj poľská dvojica Grzyb - Hundla či maďarská dvojica Hadik - Kertész. Zo Slovákov sa očakáva bratská posádka Melichárek - Melichárek a chýbať by nemali ani Béreš s Répasom, Drotár s Bánocim či Ondrej s Gomorim. Záujemcovia o štart na GLOBAL OIL V. Rally Lubeník s redukovaným vkladom musia zaslať vyplnenú prihlášku do 31. júla a ostatní majú čas do 3. augusta. Všetky prevzaté vozidlá a posádky si fanúšikovia budú môcť vychutnať na štartovej rampe v piatok pred pretekmi od 19. hodiny. Ďalšie dôležité informácie o prihlásených i časovom harmonograme prinesieme neskôr.

partneri-lub13.jpg

Ing. Zdenka Tamášová
Tlačové stredisko
GLOBAL OIL V. RALLY LUBENÍK

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri