Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Do Prešova znova v plnej zostave

Wednesday, 03. 07. 2019 - 07:44, Ľuboš Kašický   

Do Prešova znova v plnej zostave

Po nútenej prestávke, zavinenej poruchou na Rally Tatry, musel Tibor Kovacs vynechať Hustopeče. Už tento víkend sa však vo farbách tímu STING Motorsport znova postaví vedľa Čechovcov na štarte Rally Prešov.


„V Hustopečiach som bol iba morálnou oporou tímu,“ smeje sa Tibor Kovacs, ktorý pomaly finalizuje opravu motora na svojom Mitsubishi a verí, že s ním ešte odjazdí zvyšok sezóny. „Hľadali sme nejakú možnosť zajazdiť si aj v Prešove a naskytla sa príležitosť vyskúšať si Opel Adam. Veľmi sa na to teším, lebo som ešte nešiel „sekvenciu“ a navyše o aute som počul len dobré chýry. Tak si to chceme užiť.“ Tibor je skúsený pretekár, ktorý už v Prešove štartoval, no v posledných rokoch sa mu tento podnik skôr vyhýbal. „Naposledy som tu jazdil azda pred siedmymi rokmi. Vlani Prešov otváral sezónu a ja som naskočil až v druhej súťaži. Viem však, že sú tu veľmi pekné trate, kde sa striedajú rýchle aj pomalé úseky. Navyše všetko v krásnom prostredí, ktoré mi pripomína domácu tatranskú súťaž. Preto sa teším,“ netají Tibor Kovacs, ktorého teraz uvidíme s Opelom Adam Cup v triede 6. Na dôležitom sedadle navigátora bude aj teraz sedieť Peter Dovalovský. Posádku uvidíme na štarte s číslom 24.

Tibor Szabosi;c30i3379-12.jpg

Po tvrdej šotolinovej skúške v Hustopečiach sa znova na pevný asfalt teší Rišo Čech, ktorý spolu s otcom Robom v tejto sezóne jazdia Ford Fiestu R5 v triede 2 (číslo 10). „V Prešove som zatiaľ išiel len ako navigátor pred dvoma rokmi v SRP. Prvýkrát si to teda vyskúšam aj za volantom,“ priznáva Richard Čech. „Pozeral som si trate a radil som sa aj s kamarátom, ktorý už na tejto trati jazdil. Vyzerá to veľmi dobre. Pekne sa striedajú rýchle a technické pasáže a všetko na dobrom asfalte. Škoda akurát mestského okruhu na ktorý som sa tiež tešil. Chápem však, ako je dnes ťažké organizovať automobilové súťaže a som vďačný, že máme stále v kalendári takú peknú klasiku, akou Rally Prešov je,“ hovorí Popradčan.

Tibor Szabosi;c30i3506-15.jpg

Pred odchodom do Prešova posádka Rišo a Robo Čechovci absolvuje ešte malý test v okolí Popradu a potom sa pridá ku Kovacsovi s Dovalovským, aby absolvovali preberačku ešte vo štvrtok. V piatok obidve posádky popradského tímu STING Motorsport čakajú obhliadky trate a podvečerný štart na Hlavnom námestí pred prešovskou radnicou. Súťažiť sa začína v sobotu ráno. Rally Prešov je delená do troch sekcií v ktorých na posádky čaká 254,5 kilometra. Osemdesiat meraných kilometrov je rozdelených do osem rýchlostných skúšok. Cieľová rampa je naplánovaná na sobotu 6.júla 2019 o 15:55 hod. pred prešovskou radnicou.

sting-partneri3.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri