Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Do Košíc aj trojnásobný víťaz podujatia

Thursday, 01. 09. 2016 - 16:00, Public relations   

Do Košíc aj trojnásobný víťaz podujatia

Na štart 42. ročníka Rally Košice (8. - 11. september) sa v žlto-čiernych farbách Slovnaftu postaví aj skúsený pilot a trojnásobný víťaz košickej rely (2002, 2003, 2004) Tibor Cserhalmi. Náročnú dvojetapovú súťaž v okolí Košíc a Rožňavy absolvuje s osvedčeným spolujazdcom Lukášom Šintalom vo vozidle Škoda Fábia S2000. Ide o jeho prvú skúsenosť s atmosferickým motorom fábie S2000. „Jazdil som na WRC aj na R5, ale s eskovým dvojlitrom to bude súťažne po prvý raz. Všetko „spískal" Lukáš a samozrejme potešilo ma to, taká ponuka sa neodmieta. V Zlíne máme dohodnuté trate na testovanie, verím, že auto dostanem rýchlo „do krvi" a niečo vyskúšame aj na shakedowne," prezradil Cserhalmi.

Tibor Szabosi;gh7p4898-6.jpg

Sympatická dvojica má za sebou smolný víkend v Čechách. Veľmi chceli dokončiť slávnu Barumku, žiaľ z hry ich vyradila choroba. „Na Barumke bolo úžasne. V piatkovej nočnej rýchlostnej skúške sme dávali hlavne pozor na obrubníky, aby sme Barum Rally neukončili skôr ako sme chceli. V sobotňajšej prvej RS Slušovice, to bolo ešte super, ale v druhej, 22-kilometrovej, sa medzi lyžu a diferenciál dostal kameň, ktorý vytláčal poloos na pravej strane. Auto nesedelo a utekal mi zadok auta. Tam sme stratili asi minútu," povedal T. Cserhalmi. Po servise išlo všetko podľa plánu, ale ciele posádky a celého tímu K.I.T. Racing ukončila žalúdočná viróza jazdca. „Počas piatej rýchlostky mi prišlo tak zle, že ma v polovici trate musel Lukáš vymeniť, aby sme došli do servisu. Ihneď sa mi dostalo lekárskeho ošetrenia, nasadili mi antibiotiká a môžem povedať, že už som fit a teším sa na Košice," dodal Cserhalmi.

Tibor Szabosi;2004-4.jpg

Na Barumke v tíme K.I.T. Racing nebolo veselo ani ostatným posádkam. Matěna s Hlaváčom havarovali v druhej RS, rovnako pochodila aj švédska dvojica Adielsson-Johansson, ktorí tiež havarovali v druhej RS, ale pokračovali v súťaži ďalej, no napokon odstúpili pre technickú poruchu pred RS 10. Vlajku tímu držal mladý Ján Kundlák so spolujazdkyňou Michaelou Rezkovou, no od dobrého výsledku ich pripravil dvojitý defekt v RS 14. „Dúfam, že sme si všetku smolu do konca sezóny vyčerpali a v Košiciach zabojujeme o prvenstvo," skonštatoval J. Kundlák, víťaz triedy 6 v Hustopečiach, Poprade a v Lubeníku.

Slavo Petrus

Tibor Szabosi;2002-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri