Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dnes na štarte 49 automobilov

Saturday, 02. 05. 2015 - 22:10, Public relations   

Dnes na štarte 49 automobilov

Tak ako každoročne ani v tomto roku počasie počas Rally Prešov nezostalo dĺžné nič svojej povesti a dnes ráno sa na súťažiacich aj divákov valili z oblohy kvapky dažďa. Na jednej strane boli posádky, ktorým takéto počasie neprekáža, na druhej si viacerí želali suchú súťaž. Už včera počas druhého prejazdu atraktívneho okruhu v Ľuboticiach jazdili niektoré posádky za mierneho mrholenia, čo bolo predzvesťou dnešného zamračeného a daždivého počasia. Včera sa na štart 22. Rally Prešov postavilo 52 posádok, z ktorých tri súťaž nedokončili a dnes už nepokračujú- Pre technické problémy odstúpili Mozner - Kožiarsky, Koňuch - Lieskovcová a Špavelko - Straka. Organizátori pripravili na dnešný deň posádkam dve rýchlostné skúšky - Žipov (11 km) a Margecany (14,05 km), ktoré absolvujú trikrát. Spolu ich čaká 75,15 km ostrých kilometrov a celková trať má dĺžku 264, 45 km.

Povedali pred štartom

Grzyb: „Počasie trocha robí starostí, lebo s novým wéercečko sme ešte v daždi nejazdili. Čaká nás prvá skúsenosť s vodou, sme trocha nervóznejší, ale dobre pripravený zabojovať o čo najlepší výsledok."

Melichárek: „Po včerajšom okruhu to môže byť dnes zaujímavé, lebo včera na suchu a dnes na daždi. Môže sa šmýkať a voľba pneumatík nebude až taká náročná. Necháme sa prekvapiť ako sa konkurencia popasuje s počasím aj traťou. Na vode sme s týmto autom dlho nejazdili, nejaké testy sme síce absolvovali, ale s ostrou súťažou sa to nedá porovnávať."

Valoušek: „Pohodička panuje po okruhu, dnes nám prší a bude to veľmi náročné. Ak sa vrátim k okruhu tak sme boli tuším prvé auto, ktorému začalo pršať. Jazda bola nepríjemná, prebrzdili sme jednu zatáčku, ale na tu hrôzu to je dobré. Uvidíme čo nás čaká dnes.

Kukučka: „Prešov nás počasím opäť neprekvapil a prší. Neviem čo môžem očakávať od auta, idem s ním prvý raz na vode a musím priznať, že sa trocha aj obávam. Neviem čo môžem očakávať, preto prvú rundu sa budeme snažiť odjazdiť opatrnejšie."

Majerčák: „Počasie ako vyšité, máme krátky štvrťhodinový servis a musíme vymeniť diferenciál. Verím, že to mechanici stihnú a nebudeme veľkú penalizáciu za neskorší príchod do časovky.

Ondrej: „Po prvej ereske vládla spokojnosť, po druhej katasrofa, na slikoch som išiel na vode a bolo to poznať na čase. Čo som si včera nadišiel v prvej ereske môžem dnes začať odznova. Špička nám utiekla a v enku ideme akoby od nuly. Je dobré že prší a tie výkony nebudú také rozdielne. Lotéria pneumatík zrejme odpadá a relatívne všetko môže byť aj o šťastí."

Cserhalmi: „Počasie je také aké je, som doma a ranná informácia o pokute po obliadke trate ma dostatočne nabudila. Dvihlo mi to adrenalín a iste bo bude zaujímavé na trati. Ale teraz vážne, ideme do súťaže opatrnejšie, uvidíme ako to bude po prvom kole vyťahané, môže nastať aj lotéria pneumatík . Pre niekoho sa zdá súťaž krátka, ale je aj dlhá a netreba nič na trati vyviesť, alebo zmazať časovú stratu nebude ľahké."

Tlačové stredisko, 22. Rally Prešov



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri