Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Divoký víkend Jána Daniša na Ferrari Europe v Brne

Friday, 27. 07. 2018 - 11:09, Public relations   

Divoký víkend Jána Daniša na Ferrari Europe v Brne

Mimoriadne dramatický víkend zažil Ján Daniš, ktorý sa ako jediný Slovák zúčastnil piateho podujatia zaradeného do seriálu Ferrari Challenge Europe 2018 na okruhu v Brne. Po sobotnom druhom mieste odišiel z trate v nedeľu s rozbitým autom.

V sobotu vychádzalo všetko takmer dokonale. V pretekoch Trofeo Pirelli AM sa Janko s Ferrari 488 GTB ihneď po štarte, obdobne ako v talianskom Mugelle kde preteky vyhral, zaradil na prvé miesto pomyselného vláčika a vyzeralo to tak, že v cieli bude oslavovať už druhé tohtoročné víťazstvo. Žiaľ, športový komisári sledujúci preteky boli proti a Janko po ich rozhodnutí „zinkasoval" penalizáciu - prejazd boxovou uličkou. Táto penalizácia bola dosť diskutabilná, keďže mala vraj byť za jemné vybočenie z pred štartovnej formácie.

img-3195.jpg

„Nie som si vedomý, že by som vybočil z formácie. Navyše to malo byť už v momente štartu, pričom v tomto momente už každý bojuje o čo najlepšiu pozíciu a snaží sa ísť do čela pretekov. Nebyť tejto „nečakanej penalizácie" by som si pravdepodobne udržal prvú pozíciu. Prejazd boxovou uličkou ma síce o prvenstvo pripravil, ale som spokojný aj s druhým miestom. To je proste motoršport. Brnenský okruh mám naďalej veľmi rád," povedal Ján Daniš po pretekoch.

Nedeľné preteky dopadli pre jediného Slováka na štarte smolne, keď do slovenského reprezentanta nabúral anglický jazdec.

img-3185.jpg

„Hneď v prvom kole prišlo ku kolízii dvoch vozidiel predo mnou, načo na trať vyšiel safety car. Samozrejme v momente vyvesenia žltých vlajok sme všetci presne podľa predpisov spomalili. Jazdec za mnou si asi nevšimol žlté vlajky a z nepochopiteľného dôvodu do mňa nabúral. Poškodenie môjho vozidla bolo nezlučiteľné s ďalšou jazdou. Samozrejme preteky pre mňa skončili. Neviem čo tento anglický jazdec robil, či sa niečoho zľakol, alebo prečo vlastne vybočil. To už je v tomto momente jedno. Mrzí ma to, cítil som, že mám v nedeľu na víťazstvo, žiaľ ako som už hovoril, toto je proste motoršsport," ukončil rozprávanie smutný Ján Daniš.

Seriál Ferrari Challenge Europe má v kalendári ešte dve podujatia a jediného Slováka zúčastňujúceho sa tohto prestížneho seriálu, by sme mohli sledovať nabudúce na trati v španielskej Barcelone.

Miro Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri