Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Digital Motorsport

Digitálny motoršport čakajú 6H preteky CHARITY RACE OF LEONARD

Thursday, 29. 08. 2024 - 09:26, Miroslav Majláth   

Digitálny motoršport čakajú 6H preteky CHARITY RACE OF LEONARD

Kvalifikácia 29.8.2024 od 20:00 hodiny, preteky 31.8.2024 od 15:00 hodiny.

 

 

Digital Motorsport SK

Najväčšie sim racingové komunity zo Slovenska, Čiech a Maďarska sa v priebehu nadchádzajúceho víkendu spoja. Dôvodom spojenia sú 6 hodinové preteky na okruhu Suzuka, ktorých cieľom je vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na operáciu a podporu malého Leonarda na jeho ceste za vyliečením.

Digital Motorsport SK

Leonard je úžasný osem ročný chlapček. Jeho hlavnou diagnózou je genetická porucha PVNH 7. Táto diagnóza znamená, že sa Leo zatiaľ nedokáže bez pomoci postaviť ani chodiť a nerozpráva. Každý deň potrebuje dostávať špeciálnu stravu a výživové doplnky. Jeho svalová slabosť sa prejavuje nielen pri pohybe, ale negatívne vplýva aj na trávenie a vyprázdňovanie. To, čo je pre zdravé deti samozrejmosť, sa Leo musí učiť a pri všetkom vyvinúť veľké úsilie aspoň na čiastočné zvládnutie. Aby sa proces samostatnej chôdze podporil, musí Leonard absolvovať špeciálnu operáciu bedrových kĺbov a následné rehabilitácie.

Digital Motorsport SK

Operáciu Leonard absolvuje v nemocnici Orthopädisches Spital Speising GmbH Wien a jej cena je 9.930 €. Následné rehabilitácie a terapie bude Leonard absolvovať v rehabilitačnom centre Neurino v Šamoríne. Intenzívny 6 mesačný rehabilitačný program vychádza na 8.844 €. Celková suma opreácie a rehabilitácií vychádza na 18.774 €.

Digital Motorsport SK

Žiaľ, rodinný rozpočet takúto vysokú sumu nedokáže pokryť a bez dostatočných finančných prostriedkov je zlepšenie zdravotného stavu Leonarda takmer nemožný.
 
Viac informácií o malom hrdinovi nájdete na: https://www.leonardovacesta.sk/ 

Digital Motorsport SK

A práve príbeh Leonarda chytil za srdce aj spomínané sim racingové komunity, ktoré dali hlavy dohromady a vymysleli už spomínané šesť hodinové preteky na okruhu Suzuka. Slovenskú stranu zastupuje Digital Motoršport, ktorý funguje pod záštitou Slovenskej asociácie motoristického športu pod vedením Jána Žgravčáka. Na štart pretekov sa postaví viac ako štyridsiatka vozidiel, ale aj reálnych jazdcov, pričom Slovensko bude reprezentovať Maťo Homola, Štefan Rosina, Viktor Mráz, ale aj Ján Žgravčák, či Tomáš Békefy a mnohí ďalší. Samozrejme presný počet vozidiel a jazdcov sa dozvieme až v momente kvalifikácie. Tá odštartuje dňa 29.8.2024 od 20:00 hodiny. Jazdci štartovné neplatia, ale prispievajú priamo na Leonardov transparentný účet, kde môžete prispieť aj vy. Viac informácií nájdete na web stránke https://www.donio.sk/pomocleovi     

Samotné preteky sa budú konať 31.8.2024 pričom ich štart je naplánovaný na 15:00 hodinu. Prenos zabezpečuje SIM RACING COMPANY, pričom slovenské vysielanie  budú komentovať Michal Cimbalík a Michal Lukačovič. Slovenský livestream nájdete na adrese:   https://youtube.com/live/iwOLRpCBMSQ?feature=share 

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri