Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Dani Sordo: Citroen alebo Ford?

Thursday, 26. 08. 2010 - 15:20, Katarína Ďurecová   

Dani Sordo: Citroen alebo Ford?

Dani Sordo stále nemá podpísanú novú zmluvu s Citroenom a keďže továrny tím Citroenu bude pre budúci rok zložený z oboch Sébastienov, tak by pre Sorda podpis zmluvy s Citroenom znamenal „degradáciu" do juniorského tímu a je teda logické, že Španiel sa začal obzerať aj inde. „Komunikujeme s Fordom, ale zatiaľ sa nejedná o nič oficiálne. Obdržal som ponuku od Citroenu, ale ešte neviem či ju príjmem", komentoval svoju situáciu Dani Sordo.

Šéf Fordu Gerard Quinn odmietol konkretizovať plány Fordu pre budúcu sezónu, ale priznal, že stále hľadajú jazdcov, ktorí by posilnili tím: „Hľadáme možnosti ako posilniť našu konkurencieschopnosť. Stále vedieme jednania s viacerými jazdcami a analyzujeme, čo môžeme urobiť pre budúcu sezónu. Jedná sa ale o súkromné rozhovory a nechceme to ďalej komentovať, ale určite hľadáme možnosti ako posilniť tím", hovorí Quinn, ktorý taktiež odmietol konkretizovať, či by prípadný nový jazdec bol tretím jazdcom továrneho tímu, alebo by pretekal za Stobart. Nie je ale žiadnym tajomstvom, že továrny Ford zúfalo potrebuje špecialistu na asfalt, ktorým Sordo nepochybne je.

Vladislav Maschl;img-2410-1.jpg

Šéf Citroenu priznal, že proces podpisu zmluvy zo Sordom sa spomalil, pretože v Citroene majú teraz voľno, ale je presvedčený o tom, že Sordo ostane v Citroene: „Dani je súčasťou rodiny Citroenu, čo som mu aj povedal. Chcem, aby s nami ostal, tak isto ako obaja Sebovia. Momentálne, ale v Citroene nie je nikto, kto by pracoval na predĺžení zmluvy so Sordom, pretože všetci majú voľno, ale ja verím tomu, že s nami ostane."

Vladislav Maschl;img-2754-2.jpg

Sordo sa teda musí rozhodnúť, či sa nechá presunúť do juniorského tímu Citroenu, kde by sa jeho šance na prípadné prvé víťazstvo v rally značne znížili, alebo či to skúsi vo Forde. Netreba ale zabúdať na to, že Loeb nebude pretekať večne a tak Sordo možno radšej podpíše zmluvu s Citroenom a počká na odchod Loeba, čo by zrejme znamenalo jeho opätovné posunutie sa do továrneho tímu Citroenu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri