Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Ďalší titul pre SK DER Rally Team

Monday, 29. 10. 2018 - 10:56, Peter Baran   

Ďalší titul pre SK DER Rally Team

XV. PARTR Rally Vsetín bola súčasťou českej Rallysprint Série, kde mal SK DER Rally Team šancu získať ďalšie tohtoročné seriálové prvenstvo, Pohár 2+. Bolo jasné, že Martin Vlček (druhý celkového poradia) na Forde Fiesta R5 nepredá svoju kožu lacno. Tomu sa musela prispôsobiť aj taktika Romana Odložilíka, ktorý viedol v priebežnom hodnotení.

Team

Dá sa jazdiť pod veľkým tlakom na istotu, ale zároveň rýchlo? Určite sa dá, ale väčšinou to dokážu iba veľmi vyrovnaní mladíci, alebo ozaj skúsení borci. Do tej druhej skupiny by sa dal zaradiť Roman, ktorý spolu s Martinom Turečekom bojovali vo svojom Forde Fiesta R5.

Team

Do prvej dvojice meraných úsekov nastúpili chalani s jasným cieľom - získať referenčné časy konkurencie. To sa aj podarilo. Do prvého servisu sa síce prišlo so stratou takmer 20 sekúnd na vedúceho Grzyba, ale podstatnejšia bola necelá 9 sekundová strata na Vlčeka a celkové 6 miesto priebežného hodnotenia. Celý tím vedel, že ak sa nič nepokazí, pohár je doma. Aj ďalšej trojici rýchlostných skúšok si Roman s prehľadom kontroloval svoju pozíciu aj napriek tomu, že sa počasie snažilo zamiešať karty. Nepríjemný dážď jazdcom ešte viac sťažil podmienky. SK DER-ákom stačilo v princípe už iba vidieť cieľovú rampu. Kto niekedy sedel v súťažnom aute vie, že práve toto je tá najťažšia úloha. Pretekársky nepretekať, alebo nepretekársky pretekať. A to všetko s vedomím, že ide o prvenstvo. Roman Odložilík ale využil všetky doterajšie nadobudnuté skúsenosti a svoje miesto si dokonale postrážil. Do cieľa poslednej rýchlostky prišiel peknom piatom mieste, celkovo skončila posádka na siedmej pozícii, čo znamenaná..... Ďalšie prvenstvo pre SK DER Rally Team. Roman Odložilík a Martin Tureček sa na Forde Fiesta R5 stali víťazmi Pohár 2+ českej Rallysprint Série.

Team

Jozef „Ďodi" Béreš a Lukáš Šintal sa tiež zúčastnili tohto podujatia. Chalanom nešlo výsledkovo o nič, ale nenechali si ujsť túto jedinečnú príležitosť oslavy Majstrovského titulu zo Slovenska a zároveň sa chceli týmto spôsobom poďakovať všetkým fanúšikom z Českej republiky. Ale nebol by to Ďodi, keby tak trošku, bokom, jedným očkom nesledoval aj čas. Ten výsledný nestačil na domáceho Jara Pešla, ale vo výsledku bol stále dostatočne rýchly na to, aby sa chlapi umiestnili ako druhé najrýchlejšie Mitsubishi.

Team

Čo si SK DER Rally Team odnáša zo Vsetína? Spomínaný Romanov a Martinov pohár, nádherný zážitok a skutočnosť, ktorá môže veľa napovedať o budúcnosti teamu. Ford Fiesta R5 a Mitsubishi Lancer Evolution IX smerujú tento víkend na Slovakia Ring. Nebudú v nich však sedieť „štandardné" posádky. Chcete vedieť viac? Už čoskoro.....

Fotogaléria z podujatia XV. Partr Rally Vsetín 2018

Peter Baran
SK DER Rally Team



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri