Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Ďalší Schumacher na scéne

Wednesday, 26. 09. 2018 - 18:00, Ľuboš Kašický   

Ďalší Schumacher na scéne

Počas víkendu dominoval pod Spielbergom v F3 Mick Schumacher. V rovnakom termíne sa jazdila na Hockenheime F4, kde v bratrancových stopách našľapuje David Schumacher.


Približne pred desiatimi rokmi skončila v F1 doba Schumacherov. Michael sa stal najväčšou hviezdou histórie F1 a jeho mladší brat Ralf Schumacher sa tiež zapísal do kráľovskej histórie ako víťaz. Dnes máme na scéne ich synov.

dasch02.jpg

Po tragédii Michaela Schumachera sa veľká pozornosť venuje jeho synovi Mickovi, ktorý si to šinie priamo do F1. V tomto roku má našliapnuté na titul v F3 a v budúcej sezóne chce absolvovať úspešne aj F2. Trochu v jeho tieni si to zatiaľ nenápadne šinie jeho bratranec David. Syn Ralfa Schumachera je o tri roky mladší a nateraz ešte jazdí iba v F4. Ale úspešne.

dasch01.jpg

Národný nemecký šampionát F4, ktorý je akýmsi prestupovým mostíkom medzi kartingom a formulami, sa jazdí na sedem podujatí. Tým posledným boli preteky na Hockenheime, kde sa rozdávali konečné medaily.

dasch04.jpg

Povedzme si, že tento rok tu jazdil napríklad vnuk Emersona Fittipaldiho, Enzo Fittipaldi, či syn Micka Doohana, Jack Doohan. V silnej konkurencii sa však vôbec nestratil David Schumacher. Ten sa stal nováčikom roka. Milo je potešený aj jeho otec Ralf Schumacher. „Tempo s akým napreduje je prekvapivo rýchle. Nečakane skoro sa zaradil medzi najrýchlejších pretekárov v štartovom poli a ukazuje svoj potenciál. Samozrejme, že ma to veľmi teší. Mojim hlavným cieľom však nie je jeho titul, ale aby sa čo najviac naučil a zdokonalil," prezrádza hrdý otec Ralf.

dasch05.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri