Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Dakarské čriepky II – The bigger the better

Monday, 30. 11. 2009 - 21:33, Michal Kostka   

Dakarské čriepky II – The bigger the better

Čím väčšie, tým lepšie. Týmto heslom sa očividne riadia v továrenskom tíme Volkswagen. Povzbudení tohtoročnými úspechmi sa s plnou vážnosťou chystajú na obhajobu dakarského titulu.

„Počas Dakaru 2009 sme dokázali, že Race Touareg je nielen najspoľahlivejšie, ale aj najrýchlejšie súťažné vozidlo a že naša dieselová technológia je lepšia než ostatné,“ povedal Kris Nissen, športový riaditeľ Volkswagen Motorsport. „Dali sme dokopy silný tím a chceme úspešne obhájiť získaný titul.“

Jaroslav Jindra;0475.jpg

Chýbať samozrejme nemôže azda najplatnejší člen jazdeckej zostavy a úradujúci šampión Giniel de Villiers, so spolujazdcom Dirkom von Zitzewitzom. Tento rok druhý Mark Miller si vedľa seba znovu posadí Ralpha Pitchforda. Zmena na poste navigátora nastala u Carlosa Sainza. „El Matador“ k sebe zlákal Lucas Cruza, parťáka Naniho Romu z čias Mitsubishi. V tíme zostáva aj Timo Gottschalk, namiesto Dietera Deppinga však bude púšťami a pampami Južnej Ameriky viesť Nassera Al-Attiyaha. Novou posilou tímu je brazílska dvojica Maurício Neves a Clécio Maestrelli.

Jaroslav Jindra;a (387).jpg

Brazílsky pilot mal možnosť sa s Race Touaregom zoznámiť počas júnovej Rally dos Sertões. V roku 2007 v klasifikácii automobilov zvíťazil, tento rok dokončil súťaž dlhú 4500 kilometrov na šiestom mieste. Pre nadchádzajúci Dakar bol na post navigátora angažovaný Clécio Maestrelli. „Je to pre nás obrovská česť, štartovať na Dakare v tak profesionálnom tíme akým je Volkswagen. Chceme dokázať, že dôvera ktorú do nás Volkswagen vkladá, je oprávnená,“ uviedol 40-ročný Maurício Neves.



Okrem piatich ostrých vozidiel v súťaži, sa budú autá s logom volfburskej automobilky v hojnom počte vyskytovať aj v radoch organizátorov. Celkom tridsaťpäť nových pickupv Amarok si počas Dakaru 2010 prejde krstom ohňom. V službách organizátorov či novinárov sa budú robustné pickupy pohybovať po náročných trasách jednotlivých etáp. Počas viac ako dvoch týždňov budú môcť dokázať svoju výdrž a terénne schopnosti.



„Volkswagen Amarok je našou odpoveďou na triedu pickupov a na rally Dakar bude mať možnosť predviesť svoju prispôsobivosť a odolnosť,“ uviedol Stephan Schaller, riaditeľ divízie Volkswagen úžitkové vozy. „Navyše Amarok sa vyrába v Argentíne a Južná Amerika je pre tento typ produktu jedným z najdôležitejších trhov. Účasť na Dakare sa tak pre nás stala povinnosťou.“





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri