Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Dabl Techeetah sa nekonal!?

Monday, 30. 04. 2018 - 12:18, Ľuboš Kašický   

Dabl Techeetah sa nekonal!?

Nielen preteky F1 v Azerbajdžanskom Baku mali napínavý záver. Drámu sme videli aj v Paríži na ePrix formule E.


„Romantický víkend" v Paríži si pripísal na svoje konto mladý čínsky tím Techeetah, keď domáci pretekár Jean Eric Vergne nielen vyjazdil štvrté pole position v sezóne, ale v pretekoch k nemu pridal aj tretie víťazstvo a upevnil si ním líderskú pozíciu v šampionáte jednotlivcov aj tímov.

lo-02.jpg

„Som nesmierne šťastný. Toto boli preteky, ktoré som chcel v tejto sezóne vyhrať," radoval sa vytešený Vergne, ktorý len pred pár dňami oslavoval narodeniny (25.apríla mal 28). A veľa nechýbalo, aby tím Techeetah doviezol z Paríža krásne dvojité víťazstvo. Až do posledného kola jazdil totiž na druhom mieste Vergneho tímový kolega Andre Lotterer, ktorému sa v priebehu pretekov podarilo dostať pred Sama Birda (DS Virgin). Nakoniec však skončil až šiesty! Prečo?

lo-04.jpg

Elektrické monoposty majú obmedzenú kapacitu výkonu a Lottererovi došla energia v poslednom kole. Nemec musel spomaliť, aby došiel do cieľa a stal sa prekážkou na trati. Vyhnúť sa mu ešte stihol Lucas Di Grassi (Audi), ktorý sa predtým márne pokúšal dostať na druhé miesto. Za nimi idúci Sam Bird už zareagoval neskoro a pravým predným kolesom trafil Lottererov monopost renault. Napriek tomu Bird došiel do cieľa na troch kolesách na treťom mieste! „Myslím si, že to, čo dnes predviedol Andre Lotterer nebolo korektné," krútil hlavou v cieli Angličan Bird. „Nemôže meniť smer, keď je pomalý a ide ho niekto predbiehať."

lo-03.jpg

Vráťme sa však k víťazovi. Jean Eric Vergne vyhral pri štarte z pole position a svojim tretím víťazstvom v sezóne zvýšil svoj náskok z osemnástich už na tridsaťjeden bodov pred Samom Birdom. „Dnes sme pretekali v najkrajšom meste na svete," pochvaľoval si Francúz. „Videli sme množstvo fanúšikov okolo trate a Paríž odviedol výbornú prácu. Aj keď máme v tabuľke už pekný náskok, tak zatiaľ na titul nemyslím a budem riešiť preteky po pretekoch."

lo-06.jpg

Najbližšie preteky sa jazdia o tri týždne (19.mája) na nemeckom letisku Tempelhof v Berlíne. Aby sme sa zorientovali aj v našom kalendári, tak v tej dobe sa bude jazdiť na Jahodnej (pri Košiciach) MSR PAV a o týždeň neskôr máme na programe rely Tatry, kde privítame ako hosťa práve jedného z protagonistov Formule E, Švéda Felixa Rosenqvista z tímu Mahindra (vyhral v tejto sezóne dve ePrix a je priebežne tretí).

lo-race-results.jpg

lo-standings.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri